ΚΕΙΚΜΠΟΥΦΕΣ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ!!!

Πεντανοστιμο,μυρωδατο πανευκολο αλμυρο κεικ χωρις την χρηση μιξερ,με χρωματιστες πιπεριες,τυρια και λουκανικο χωριατικο καλης ποιοτητας. Ιδανικο για κολατσιο μικρων-μεγαλων,για μπουφε καθε εκδηλωσεων. Δικο σας!!!

svg120
Μερίδες: 14 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 25 εκ.
    γιαουρτι 200 γρ.
    βουτυρο 125 γρ. αγελαδος λιωμενο στο μπρικι και σε θερμοκρασια δωματιου
    αβγα 3
    λουκανικο 250 γρ.χωριατικο χοιρινο με πρασο κομμενο ροδελες
    κεφαλογραβιερα 125 γρ. τριμμενη
    γκουντα 125 γρ. τριμμενο
    πρασο 1 ψιλοκομμενο μονο το λευκο τρυφερο μερος του
    πιπεριες Χρωματιστες απο μιση στο καθε χρωμα κομμενες σε κυβακια
    γαλα 150 ml εβαπορε
    αλευρι φαριν απ 200 γρ.
    μπεικιν παουντερ 3 κ.γλυκου
    αλατι Ελαχιστο
    πιπερι φρεσκοτριμμενο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ζεσταινουμε αντικολλητικο τηγανι και ριχνουμε το κομμενο λουκανικο.
  2. Το φερνουμε βολτες μεχρι να παρει ελαχιστο χρωματακι. Στην συνεχεια ριχνουμε πρασο και πιπεριες,
  3. και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν τα λαχανικα. Αφαιρουμε το τηγανι απο τη φωτια και το αφηνουμε κατα μερος.
  4. Σε μεγαλο μπολ χτυπαμε τα αβγα με τον αυγοδαρτη,
  5. προσθετουμε το βουτυρο,χτυπαμε και παλι.
  6. Προσθετουμε το γιαουρτι ανακατευουμε και παλι.
  7. Προσθετουμε το λουκανικο με τα λαχανικα,τα τυρια,πιπερι λιγο αλατι και ανακατευουμε.
  8. Προσθετουμε λιγο λιγο αλευρι με μπεικιν
  9. εναλλαξ με το γαλα και ανακατευουμε πολυ καλα.
  10. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε τη φορμα μας και ριχνουμε το μιγμα μας.
  11. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45-50 λεπτα (αναλογα τον καθε φουρνο) Αφου ψηθει αφηνουμε να κρυωσει ελαχιστα και ξεφορμαρουμε σε πιατελα.
Τρωγεται πολυ πολυ ευχαριστα και ζεστο και κρυο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 29 Νοεμβρίου 2017