ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ!!!

Μελωμενες πικαντικες πατατες,βυθισμενες σε πορτοκαλολεμονατο ζωμο, με μπολικο σκορδακι και μουσταρδα,και πικαντικα χοιρινα μπριζολακια λουσμενα με ψιλοκομμενο κρεμμυδακι και δεντρολιβανο..

svg50
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • μπριζολα 4 χοιρινες
    πατατες 6 καθαρισμενες και κομμενες κυδωνατες
    χυμό πορτοκάλι απο 2 πορτοκαλια
    χυμό λεμόνι απο 2 λεμονια
    μουσταρδα 2 κ.της σουπας πολυ γεματες
    ελαιολαδο 1/2 ποτηρακι κρασιου
    κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    σκορδο 3 σκ. ψιλοκομμενες
    δεντρολιβανο Τα φυλλαρακια απο 2 κλωναρια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε καλα τα μπριζολακια,τα τοποθετουμε σε μπολ τα αλατοπιπερωνουμε, ριχνουμε την ριγανη
  2. το ψιλοκομμενο κρεμμυδι τα ανακατευουμε και τα αφηνουμε στο ψυγειο για καμια ωριτσα.
  3. Καθαριζουμε και κοβουμε κυδωνατες τις πατατες σε ενα ταψι,τις αλατιζουμε, ριχνουμε πιπερακι,ριγανη,ψιλοκοβουμε το σκορδακι τις ανακατευουμε
  4. και απο πανω βαζουμε τα μπριζολακια.
  5. Σε σεικερ χτυπαμε τον χυμο πορτοκαλιων,λεμονιων,την μουσταρδα,το ελαιολαδο
  6. και το ριχνουμε επανω στο φαγητο,
  7. συμπληρωνουμε ενα ποτηρι νερο,ριχνουμε τα φυλλα δεντρολιβανου
  8.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα και 1 τεταρτο (αναλογα τον φουρνο μας) αφου δουμε οτι εχουν μελωσει και παρει χρωμα οι πατατες και τα μπριζολακια. Μπορει να χρειαστει να συμπληρωσουμε λιγο νερακι την ωρα που ψηνουμε το φαγητο μας. Το φαγητο αυτο μπορει να σταθει ανετα και στο γιορτινο μας τραπεζι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Δεκεμβρίου 2011