Γωγώ

9 Δεκεμβρίου 2017

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΕΛΕΙΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΑΣ

Αυτη την εποχή όλες οι Νοικοκυρές φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως μελομακάρονα,δίπλες κλπ.Αρκετά απο αυτά τα γλυκά χρειάζοννται σιρόπι.Πως ομως θα φτιάξουμε τέλειο σιρόπι και τί χρειάζεται να προσέξουμε;Κατ αρχάς με το που βάλετε τα υλικά στην κατσαρόλα σας,ανακατέψτε τα μία φορά στην αρχή ισα για να πάει παντού η ζάχαρη και έπειτα αφήστε τα να βράσουν για 2-4 λεπτά ξεκινώντας το μέτρημα απο την ώρα που ξεκινήσει ο βρασμός του σιροπιού.Οταν αποσύρουμε το σιρόπι απο τη φωτιά,εκείνο θα πρέπει να είναι εντελώς διάφανο μιάς και θα έχει λιώσει η ζάχαρη,αλλα και να έχει ενα ελαφρύ “δέσιμο”.Θα πρέπει επίσης να προσέξουμε να μήν αφήσουμε το σιρόπι μας να βράσει παραπάνω απο 3-4 λεπτά γιατί θα εξατμιστεί το νερό και το σιρόπι μας θα βγεί πιό πυκνό και πιό βαρύ σε γεύση!

…by Nikos & Symboyles.blogspot.gr