Αυτη την εποχή όλες οι Νοικοκυρές φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως μελομακάρονα,δίπλες κλπ.Αρκετά απο αυτά τα γλυκά χρειάζοννται σιρόπι.Πως ομως θα φτιάξουμε τέλειο σιρόπι και τί χρειάζεται να προσέξουμε;Κατ αρχάς με το που βάλετε τα υλικά στην κατσαρόλα σας,ανακατέψτε τα μία φορά στην αρχή ισα για να πάει παντού η ζάχαρη και έπειτα αφήστε τα να βράσουν για 2-4 λεπτά ξεκινώντας το μέτρημα απο την ώρα που ξεκινήσει ο βρασμός του σιροπιού.Οταν αποσύρουμε το σιρόπι απο τη φωτιά,εκείνο θα πρέπει να είναι εντελώς διάφανο μιάς και θα έχει λιώσει η ζάχαρη,αλλα και να έχει ενα ελαφρύ «δέσιμο».Θα πρέπει επίσης να προσέξουμε να μήν αφήσουμε το σιρόπι μας να βράσει παραπάνω απο 3-4 λεπτά γιατί θα εξατμιστεί το νερό και το σιρόπι μας θα βγεί πιό πυκνό και πιό βαρύ σε γεύση!

…by Nikos & Symboyles.blogspot.gr

Δείτε επίσης