Σας συμβαίνει συχνά όταν φτιάχνετε μελομακάρονα,να μη σας μελώνουν ΣΩΣΤΑ και παντού όπως θα θέλατε;Υπάρχει ένα μικρό κολπάκι που χρησιμοποιούν οι πιό παλιές νοικοκυρές χρόνια τώρα και πάντα με Απόλυτη επιτυχία!Δείτε τα παρακάτω βήματα πώς θα μπορέσετε κι εσείς να πετύχετε σωστό μέλωμα στα μελομακάρονά σας:

Παίρνετε τη ζύμη του μελομακάρονου στο ένα σας χέρι,και με τον δείκτη του άλλου σας χεριού πιέζετε ελαφρά όπως φαίνεται στη φωτό:

 

Συνεχίζοντας να πιέζετε με τον δείκτη σας,γυρίζετε συγχρόνως με τον αντίχειρά σας το μελομακάρονο

μέχρι να κλείση η ζύμη!

Οταν τελειώσει η παραπάνω διαδικασία θα είναι κάπως έτσι:

Τέλος,τοποθετείτε το μελομακάρονό σας ΑΝΑΠΟΔΑ (το σημείο ένωσης της ζύμης να βρίσκεται κάτω) στο ταψί,και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη!!!

Με την παραπάνω διαδικασία το μέλι εισχωρεί πολύ εύκολα στα μελομακάρονά σας και μελώνουν ΠΑΝΤΟΥ με σίγουρη επιτυχία!!!
Αν θέλετε και μια παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή για υπέροχα μελομακάρονα,μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!

Δείτε επίσης