Αν θέλετε να φτιάξετε γλάσο προκειμένου να γράψετε τη χρονιά στη βασιλόπιτά σας ή και να τη στολίσετε με διάφορα σχέδια,ρίξτε σε ένα μπολάκι 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μαζί με λίγο ασπράδι αυγού/χυμό απο πορτοκάλι/Νερό και ανακατέψτε πολύ καλά με ένα σύρμα εως ότου ομογενοποιηθεί και γίνει μιά κρέμα παχύρευστη που να μπορεί να ρέει.Ανάλογα για να πετύχετε αυτή την υφή,προσθέστε λίγο ασπράδι αυγού/χυμό απο πορτοκάλι/Νερό ακόμα σε περίπτωση που σας βγεί το μίγμα πηχτό ή αντίστοιχα λίγη ακόμα άχνη σε περίπτωση που σας βγεί υδαρές.Αν θέλετε να το χρωματίσετε,ρίξτε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε.Το επόμενο βήμα είναι να τυλίξετε ένα μικρό φύλλο λαδόκολλας και να φτιάξετε ενα χωνάκι.Βάζετε μέσα το γλάσο που φτιάξατε και στη συνέχεια κόβετε την άκρη του τόσο όσο να ανοιχτεί τρύπα στο μέγεθος που επιθυμείτε.Τέλος γράφετε με τη βοήθεια του χωνιού τη χρονολογία στην πίτα σας ή στολίζετε με ότι σχεδιάκι θέλετε.Αφήστε το γλάσο να σταθεροποιηθεί(στεγνώσει) και είστε έτοιμοι. Αφήστε το γλάσο να σταθεροποιηθεί(στεγνώσει) και είστε έτοιμοι

…by Nikos & Symboyles.blogspot.gr

Δείτε επίσης