Σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά υπάρχει πάντα φέτα στο ψυγείο.Ο λογος είναι οτι απλούστατα μπορεί να συνδυαστεί με
οτιδήποτε φαγητό που υπάρχει στο τραπέζι.Το πρόβλημα όμως έγκειται στη συντήρησή της καθώς λίγες μέρες αφότου
μπεί στο ψυγείο μετά την αγορά, αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά της,να αλλοιώνεται η γεύση της και σιγά σιγά
αρχίζει να κιτρινίζει και να ξεραίνεται.

Τί μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να αποφύγουμε τα παραπάνω ανεπιθύμητα αποτελέσματα?
Κατ’αρχάς να προμηθευτούμε ένα καλό γυάλινο δοχείο ειδικό για τη φύλαξη των τυριών που να κλείνη καλά.
Επιπλέον άν έχουμε αγοράσει μεγάλη ποσότητα φέτας ή φοβόμαστε οτι η ποσότητα που υπάρχει δέν θα καταναλωθεί
άμεσα και θα χαλάσει,μπορούμε πανεύκολα και πολύ πολύ γρήγορα να φτιάξουμε άρμη στην οποία θα συντηρήσουμε τη
φέτα μας.
Πώς θα φτιάξουμε την άλμη:
Ανάλογα το μέγεθος του μπόλ και της φέτας φτιάχτουμε την αντίστοιχη ποσότητα άλμης:
Σε κάθε 10 ποτήρια νερό,προσθέστε 1 ποτήρι νερού αλάτι και 2 ποτήρια του νερού γάλα.
Βάλτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα να βράσουν ελαφρά και έπειτα αφήστε την άλμη σας να κρυώσει και να πάρει
θερμοκρασία δωματίου.
Περιχύστε το μπόλ με τη φέτα σας ωστε να καλυφτεί όσο γίνεται η φέτα και κλείστε το μπόλ.Βάλτε το στο ψυγείο.
Με αυτή την άρμη η φέτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σας μέχρι και 2-3 μήνες.

…by Nikos & Symboyles.blogspot.gr

Δείτε επίσης