ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΤΟΝΑΚΙΑ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Ενα εξαιρετικο μαμαδιστικο πεντανοστιμο φαγητο που μπορειτε να το μαγειρεψετε με οποιοδηποτε ψαρι της αρεσκειας σας!!!

svg90
Μερίδες: 2
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Τονακια 2 τεμ.950 γρ.
    Πατατες μεγαλουτσικες κομμενες σε κυβους 4-5 τεμ.
    Κρεμμυδια ξερα ψιλοκομμενα 2 τεμ.
    Σκορδο ψιλοκομμενο 2 σκελιδες.
    Μαιντανο ψιλοκομμενο
    Τοματες ψιλοκομμενες (κονκασε) 500 γρ.
    Ελαιολαδο
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε κρεμμυδια με σκορδο να σωταριστουν μερικα λεπτα.
  2. Να δουμε οτι εχουνε μαραθει και γυαλισει.
  3. Στην συνεχεια προσθετουμε τα τοματακια
  4. Γεμιζουμε μεχρι την μεση της κονσερβας οπου ηταν τα τοματακια νερο και το προσθετουμε στο τηγανι μαζι με το αναλογο αλατοπιπερο και αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να βρασει η σαλτσα μας για 15 λεπτα.
  5. Τελος προσθετουμε τον μαιντανο ανακατευουμε και αφαιρουμε την σαλτσα απο την φωτια.
  6. Σε πυρεξ η'αλλου ειδους ταψακι στρωνουμε τις πατατες με το αλατοπιπερο τους,και απο πανω τοποθετουμε τα καθαρισμενα και καλα πλυμενα τονακια μας αλατοπιπερωμενα κι αυτα.
  7. Περιχυνουμε απο πανω τους την σαλτσα. Σκεπαζουμε το ταψι μας με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.
  8. Μετα τα 30 λεπτα αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο και αφηνουμε το φαγητο μας να παρει το επιθυμητο χρωμα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Οκτωβρίου 2018