ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΚΑΟ

svg30
Μερίδες: 8 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αχλαδια 4 μεγαλα (οχι πολυ σκληρα)
    ζαχαρη 4 κ.σουπας
    κακαο 2 κ.γλυκου σε σκονη
    κονιακ 3 κ.σουπας
    βουτυρο 50 γρ.
    κανελα Λιγη σε σκονη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφηνουμε το βουτυρο να μαλακωσει σε θερμοκρασια δωματιου,αφου το  εχουμε κοψει σε μικρα κομματακια. Καθαριζουμε τα αχλαδια,τα χωριζουμε στην μεση κατα μηκος,αφαιρουμε  τα κουκουτσια και σκαβουμε μια μικρη λακουβιτσα.
  2. Αφου εχει μαλακωσει το βουτυρο το βαζουμε σε ενα μπολ μαζι με το κακαο, την ζαχαρη και τα χτυπαμε και τελος ριχνουμε το κονιακ να το αρωματισουμε
  3. και γεμιζουμε το κεντρο των αχλαδιων.
  4. Αλειφουμε την υπολοιπη επιφανεια των αχλαδιων με λιγο λιωμενο βουτυρο και λιγη κανελα σκονη
  5.  και τα ψηνουμε..που τα ψηνουμε? στα καρβουνα, στο τζακι,η'στο γκριλ στον φουρνο μας..ειναι κατι το διαφορετικο. Με τον ιδιο τροπο μπορουμε να φτιαξουμε και μηλα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Ιανουαρίου 2011