

Συνταγής
Εκτύπωση
ΑΕΡΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ!!!
Ενα πραγματικα υπεροχο γλυκο ψυγειου με αφρατη,αερινη μους σοκολατας, μπισκοτα oreo και καβουρντισμενα φουντουκια για να ταισετε και να γλυκανετε τον ερωτα σας και οχι μονο... την ημερα του Αγ.Βαλεντινου!!!
Απολαυστε το!!!
Συστατικά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
- φουντουκια - 100 γρ. χοντροκομμενα και καβουρντισμενα
- μπισκοτα - 225 γρ. oreo θρυμματισμενα με γεμιση σοκολατας
- βουτυρο - 100 γρ. λιωμενο αγελαδος
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
- κουβερτουρα γαλακτος - 250 γρ. κομμενη σε μικρα κομματια
- κρεμα γαλακτος φυτικη - 200 ml με 35% λιπαρα
- Baileys - 40 ml λικερ (1 ποτηρακι του λικερ)
- κρεμα γαλακτος φυτικη παγωμενη - 400 ml με 35% λιπαρα χτυπημενη σε σφιχτη σαντιγυ
- μπισκοτα - 180 γρ. oreo με γεμιση λευκης σοκολατας κομμενα στα δυο
- φουντουκια - 100 γρ. κομμενα στα δυο καβουρντισμενα
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ( μπορειτε να βαλετε το δικο σας γουστο)
- μπισκοτα - 50 γρ. θρυμματισμενα
- κρεμα γαλακτος φυτικη παγωμενη με 35% λιπαρα χτυπημενη σε σαντιγυ - 200 ml
- Γλασαρισμενα κερασακια
Εκτέλεση
- Λιωνουμε το βουτυρο.Θρυμματιζουμε στο μουλτι τα μπισκοτα. Σε μπολ βαζουμε τα φουντουκια με τα μπισκοτα και προσθετουμε το βουτυρο,ανακατευουμε πολυ καλα να βραχουν τα υλικα και τα προσθετουμε σε στρογγυλη αποσπωμενη φορμα Νο26.Απλωνουμε σε ολη την επιφανεια της φορμας ομοιομορφα το υλικο και με την αναποδη μερια ενος κουταλιου πιεζουμε για να στρωσει,και παγωνουμε την βαση στο ψυγειο μεχρι να ετοιμασουμε την μους.
- Σε κατσαρολακι βαζουμε την κομματιασμενη κουβερτουρα με τα 200 ml κρεμα γαλακτος σε χαμηλη θερμοκρασια
- και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η σοκολατα.
- Αφαιρουμε απο την φωτια και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια του.
- Στον καδο του μιξερ χτυπαμε την παγωμενη κρεμα γαλακτος σε σφιχτη σαντιγι,αφου εχουμε παγωσει καλα τον καδο και το συρμα (εξαρτημα του μιξερ)
- και προσθετουμε την λιωμενη σοκολατα
- το λικερ,τα φουντουκια,και τα κομμενα μπισκοτα.
- Με μια σπατουλα σιλικονης αρχιζουμε απο κατω προς τα πανω να ανακατευουμε ελαφρα μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα και χωρις να φυγει ο ογκος της κρεμας.Απλωνουμε την μους επανω στην μπισκοτενια βαση μας
- την στρωνουμε ομοιομορφα και την παγωνουμε.
- Αφου παγωσει αφαιρουμε το πλαινο της φορμας προσεχτικα,απλωνουμε επανω σαντιγυ,κανουμε οτι σχεδιο θελουμε,βαζουμε κερασακια,γαρνιρουμε τα πλαινα με τα θρυμματισμενα μπισκοτα παγωνουμε το γλυκο και σερβιρουμε.