ΓΛΥΚΑΖΥΜΕΣ

AΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ GANACHE!!!

Υπεροχα, λαχταριστα,αφρατα,τραγανα και πεντανοστιμα ατομικα ταρτακια,με γεμιση απο λαχταριστη και πλουσια σε γευση σοκολατα Ganache κερναω σημερα για την γιορτη μου. Να ευχηθω χρονια πολλα στους Γιωργηδες και στις Γεωργιες με υγεια,ευτυχια και ο,τι επιθυμουν!!!

svg25
Μερίδες: 8 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    αλευρι 175 γρ. για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο
    βουτυρο 100 γρ. κομμενο σε κυβακια οχι πολυ παγωμενο (σε θερμοκρασια δωματιου)
    ζαχαρη αχνη 25 γρ. κοσκινισμενη
    αβγα 1 κροκο
    ξυσμα λεμονιου απο 1/2 λεμονι
    νερο 2 κ.σουπας κρυο
    ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
    σοκολατα 300 γρ. με 60-70% περιεκτικοτητα σε κακαο
    κρεμα γαλακτος 250 ml
    βουτυρο 1 κ.σουπας γεματη
    αλατι 1 πρεζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε την άχνη σε λοφάκι σε μια λεκανιτσα
  2. .Προσθέτουµε το βούτυρο  το ξύσµα
  3.  και το ψιχουλιάζουµε µε τα ακροδάχτυλα
  4. να γίνει σαν βρεγµένη άµµος.
  5.  Προσθέτουµε τον κρόκο και λίγο νερό, 2 κ.σ., για να ενωθείη ζύµη.
  6. . Της δίνουµε σχήµα σφαιρικό και την τυλίγουµε σεµεµβράνη. Την αφήνουµε να ξεκουραστεί και να παγώσει τουλάχιστον για 30΄
  7. . Την ανοίγουµε σε φύλλο
  8. και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα η'ατομικαταρτακια..
  9. Κάνουµε τυφλό ψήσιµο* για 15΄-20΄δηλαδη...τρυπαμε μεπηρουνι τον πατο της ζυμης
  10. καλυπτουμε με λαδοκολλα τα ταρτακια και τα γεμιζουμε μεοσπρια η'ρυζι
  11. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμουςγια 15-20 λεπτα οπως γραφω πιο πανω..Αφου ψηθουν.αφαιρούµε τα βαρίδια και ψήνουµε για 5΄-10΄ να ροδίσει. Την αλείφουµε µε διάλυµα αυγού ή ασπράδι για να αδιαβροχοποιηθεί. Ψήνουµε για 3΄-4΄ επιπλέον.
  12. Στην συνεχεια τα αφηνουμε να κρυωσουν και ετοιμαζουμε την σοκολατα,την οποια ψιλοκοβουμε σε μικρα κομματια,ριχνουμε 1 πρεζα αλατι,το βουτυρο.
  13. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος και μολις ερθει σε σημειο βρασμου
  14. την ριχνουμε στην σοκολατα,
  15. την αφηνουμε για 1 λεπτο να σταθει,και κατοπιν ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η σοκολατα
  16. και να παρει μια ωραια γυαλαδα.
  17. Την αφηνουμε λιγο να κρυωσει και με προσοχη γεμιζουμε τα ταρτακια μας τα βαζουμε για ενα 2ωρο τουλαχιστον να παγωσουνε και τα διακοσμουμε με ο,τι θελουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Μαΐου 2013