ΜΠΟΥΦΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΚΙΜΑ

Υπεροχα,Μοσχομυρωδατα και αφρατα κεφτεδακια με μπολικα μυρωδικα και αναμεικτο κιμα που κανει την διαφορα τοσο σε γευση αλλα και στο ποσο αφρατα ειναι...Μια δοκιμη θα σας πεισει και θα γινουν τα αγαπημενα σας!!!

svg90
Μερίδες: 5
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ
    Μοσχαρισιο κιμα 1/2 κιλο
    Χοιρινο κιμα 1/2 κιλο
    Ψιχα απο ψωμι μπαγιατικο μουλιασμενη σε νερο 1 τεταρτο
    Κρεμμυδια ξερα τριμμενα 2 τεμ.μεγαλα
    Σκορδο ψιλοκομμενο 3-4 σκελιδες
    Ξυδι 2 κ.σουπας
    Αβγο 1 τεμ.
    Δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο κατα βουληση
    Μαιντανο ψιλοκομμενο κατα βουληση
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο πιπερι
    Ελαιολαδο και Καλαμποκελαιο μισο μισο για το τηγανισμα
    Αλευρι για το παναρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ενα μπολ βαζω ολα τα υλικα και τα ζυμωνω πολυ καλα σκεπαζω το μπολ και το βαζω στο ψυγειο για να ενωθουν ολα τα υλικα και αρωματα των μυρωδικων.
  2. Ζεσταινω σε αντικολλητικο τηγανι το λαδι παιρνω μια ποσοτητα απο τον κιμα στα χερια μου και πλαθω στρογγυλους κεφτεδες τους πιεζω λιγο να πλατυνουν αλευρωνω καλα τιναζω το περιττο αλευρι
  3. και τηγανιζω στην αρχη σε δυνατη φωτια και στην συνεχεια σε μετρια για να μην αρπαξουν. Τους τηγανιζω καλα και απο τις δυο πλευρες να παρουν ωραιο χρωμα
  4. Τους αφαιρω με τρυπητη κουταλα σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περιττα λαδια
  5. Και τους σερβιρω ζεστους ζεστους με τηγανιτες πατατουλες και σαλατα εποχης.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Μαΐου 2020