ΖΥΜΕΣΨΩΜΙ

Αφρατα Ψωμακια με Ευκολη Ζυμη Γιαουρτιου Ιδανικο Κολατσιο για το Σχολειο Γρηγορα Οικονομικα Σνακ

Γρηγορα, Ευκολα Αφρατα Ψωμακια για σαντουιτς με Θεική ζύμη γιαουρτιού που τους χαρίζει τόσο μια απίθανη γεύση, όσο και μια μοναδική υφή.Απαλά σάν μετάξι ιδανικό κολατσιό για το σχολείο. Θα τα φτιάχνετε Συνέχεια !!! Καλή Επιτυχία !!!

svg120
Μερίδες: 8
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Αλευρι για Ολες τις Χρησεις 480 γρ.
    Γιαουρτι Στραγγιστο 200 γρ
    Χλιαρο Νερο 200 ml.
    Ξερη Μαγια 1 φακελακι.
    Ζαχαρη 1 κουτ. γλυκού.
    Αλατι 1 Κουτ. γλυκου κοφτο.
    Λιγο Γαλα για Επαλειψη.
    Λιγο Σουσαμι για πασπαλισμα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπόλ βάζουμε το γιαούρτι,το Χλιαρό Νερό,Τη Μαγιά,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Τώρα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το αλάτι,
  3. ανακατεύουμε
  4. και με τα χεράκια μας αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  5. Η ζύμη μας θα κολλάει στα χέρια μας, μήν σας ανησυχήσει αυτό γιατί έτσι πρέπει να είναι.
  6. Την αφήνουμε σκεπασμένη μέσα στο μπόλ για 45 περίπου λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  7. Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο μας και ρίχνουμε τη ζύμη ζυμώνοντάς την λίγο.
  8. Την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια
  9. και κάθε κομμάτι το πλάθουμε μπαλάκι.
  10. Τα πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι απο πάνω
  11. και ξεκινάμε να πλάθουμε φρατζολάκια παίρνοντας το πρώτο μπαλάκι που είχαμε πλάσει.
  12. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας οπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα..
  13. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν γύρω στα 25 λεπτα
  14. Στη συνέχεια αλείφουμε με λίγο γάλα
  15. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β. στον Αέρα γα 25' περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
  16. Αφού ψηθούν τα ακουμπάμε αμέσως σε σχάρα να κρυώσουν.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Σεπτεμβρίου 2021