ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ!!!

svg90
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • αγκιναρες 6 φρεσκιες η’κατεψυγμενες
    κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
    κρεμμυδακια 5 φρεσκα ψιλοκομμενα
    ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    πατατες 3
    καροτα 3-4
    αβγα 1
    χυμό λεμόνι απο λεμονια
    κορν φλαουρ 1 1/2 κ.σουπας
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αν εχουμε φρεσκιες αγκιναρες τις καθαριζουμε φορωντας γαντια γιατι μαυριζουν
  2. τα χερια,διαφορετικα τα τριβουμε συνεχως με λεμονι..αφαιρουμε τα φυλλα,
  3. κοβουμε το κοτσανι δεν το πεταμε το καθαριζουμε και αυτο,αφαιρουμε
  4. το χνουδι τους και τις εχουμε σε μια λεκανιτσα με χυμο λεμονιου να μη μαυρισουν.
  5. Βαζουμε στην κατσαρολα λιγο ελαιολαδο και μολις ζεσταθει
  6. ριχνουμε τα κρεμμυδακια μας ξερο και φρεσκα,τα σωταρουμε,
  7. και στην 
  8. συνεχεια ριχνουμε τις αγκιναρες μας αφου τις εχουμε πλυνει,
  9. τις πατατες 
  10. τα καροτα και τα σωταρουμε ολα μαζι,
  11. στην συνεχεια ριχνουμε τον ψιλοκομμενο ανηθο
  12. λιγο νερακι να σκεπαζοντε,ριχνουμε πιπερακι 
  13. και αφηνουμε να σιγοβρασουν
  14. μεχρι να μαλακωσουν και να μεινουν με λιγο ζουμακι,και στο τελος αφου
  15. ειναι ετοιμο ριχνουμε το αναλογο αλατακι και το κατεβαζουμε απο την φωτια,να ετοιμασουμε το αυγολεμονο.
  16. Χτυπαμε στο μουλτι το αυγο,ριχνουμε στην συνεχεια τον χυμο λεμονιων,
  17. τα ξαναχτυπαμε παιρνουμε 2-3 κουταλες ζουμακι απο το φαγητο ριχνουμε 
  18. και το κορν φλαουρ τα χτυπαμε παλι και τελος τα ριχνουμε στο φαγητο μας 
  19. κουναμε την κατσαρολα να παει παντου,
  20. το βαζουμε να παρει 2 βρασεις,
  21. το κατεβαζουμε απο την φωτια και σερβιρουμε..συνοδευουμε με τυρι φετα
  22. και φρεσκο ψωμακι για βουτες στην ωραιοτατη πηχτη σαλτσουλα..
  23. Εμεις πολυ το ευχαριστηθηκαμε το φαγακι,ειχε γινει νοστιμοτατο και λουκουμι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Φεβρουαρίου 2011