Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αν εχουμε φρεσκιες αγκιναρες τις καθαριζουμε φορωντας γαντια γιατι μαυριζουν
- τα χερια,διαφορετικα τα τριβουμε συνεχως με λεμονι..αφαιρουμε τα φυλλα,
- κοβουμε το κοτσανι δεν το πεταμε το καθαριζουμε και αυτο,αφαιρουμε
- το χνουδι τους και τις εχουμε σε μια λεκανιτσα με χυμο λεμονιου να μη μαυρισουν.
-
Βαζουμε στην κατσαρολα λιγο ελαιολαδο και μολις ζεσταθει
- ριχνουμε τα κρεμμυδακια μας ξερο και φρεσκα,τα σωταρουμε,
-
και στην
- συνεχεια ριχνουμε τις αγκιναρες μας αφου τις εχουμε πλυνει,
- τις πατατες
-
τα καροτα και τα σωταρουμε ολα μαζι,
-
στην συνεχεια ριχνουμε τον ψιλοκομμενο ανηθο
-
λιγο νερακι να σκεπαζοντε,ριχνουμε πιπερακι
-
και αφηνουμε να σιγοβρασουν
- μεχρι να μαλακωσουν και να μεινουν με λιγο ζουμακι,και στο τελος αφου
- ειναι ετοιμο ριχνουμε το αναλογο αλατακι και το κατεβαζουμε απο την φωτια,να ετοιμασουμε το αυγολεμονο.
- Χτυπαμε στο μουλτι το αυγο,ριχνουμε στην συνεχεια τον χυμο λεμονιων,
- τα ξαναχτυπαμε παιρνουμε 2-3 κουταλες ζουμακι απο το φαγητο ριχνουμε
- και το κορν φλαουρ τα χτυπαμε παλι και τελος τα ριχνουμε στο φαγητο μας
-
κουναμε την κατσαρολα να παει παντου,
-
το βαζουμε να παρει 2 βρασεις,
- το κατεβαζουμε απο την φωτια και σερβιρουμε..συνοδευουμε με τυρι φετα
- και φρεσκο ψωμακι για βουτες στην ωραιοτατη πηχτη σαλτσουλα..
- Εμεις πολυ το ευχαριστηθηκαμε το φαγακι,ειχε γινει νοστιμοτατο και λουκουμι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Φεβρουαρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ