Εκτος απο τις ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ υπαρχουν πολλοι τροποι να
μαγειρευτουν οι αγκιναρες..ενας ακομη τροπος ειναι τηγανιτες με αυγα ομελετα.
Πραγματικα ειναι πεντανοστιμος τροπος να τις φτιαξετε και αξιζουν
να τις δοκιμασετε!!!
15
Μερίδες: 2 άτομα
Εύκολο
Συστατικά
αγκιναρες 6 φρεσκες η’καταψυγμενες(συνηστω τις φρεσκες)
αβγα 4
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αν εχουμε φρεσκες τις καθαριζουμε,αν ειναι καταψυγμενες οπως ειναι τις πλενουμε
καλα το ιδιο ισχυει και για τις φρεσκες,και τις βαζουμε σε κατσαρολα με νερο
να βρασουν μεχρι να δουμε με την βοηθεια ενος πηρουνιου οτι τρυπιουντε.
Τοτε τις σουρωνουμε τις αλατιζουμε,
και βαζουμε στην φωτια αντικολλητικο τηγανι με λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει(οχι να καψει)και ριχνουμε τις αγκιναρες.
Τις τηγανιζουμε τοσο ωστε να παρουν ενα ελαφρυ ροδοκοκκινο χρωμα.
Χτυπαμε σε μπολ τα αυγα με λιγο αλατι και πιπερι και τα ριχνουμε επανω στις αγκιναρες.
Ψηνουμε καλα την ομελετα και απο τις δυο μεριες
και σερβιρουμε σε πιατελα,με απαραιτητη συνοδεια του φαγητου μπολικη μαρουλοσαλατα που ταιριαζει απολυτα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Σαγανακι Κανταιφι Διαφορετικο