ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ!!!

Απιστευτα ωραιο κρεας το αγριογουρουνο,μαριναρισμενο,και καλομαγειρεμενο με μπολικα μυρωδικα...ουισκι και πετιμεζι δινουν το τελειο γευστικο αποτελεσμα και ιδανικο για το Πρωτοχρονιατικο τραπεζι και οχι μονο. Ενα φαγητο σκετο λουκουμι!!! Δοκιμαστε το!!!

svg70
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • αγριογουρουνο 2.500 κιλα κομμενο σε μεριδες
    κρεμμυδι 2 λιωμενα στο μουλτι
    σκορδο 4 σκ.ψιλοκομμενες
    μπαχαρι 10 κοκους
    δαφνη 3 φυλλα
    γαρυφαλλο 6 καρφακια
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο 1 κρασοποτηρο
    ουισκι 3/4 κρασοποτηρου
    νερο 3 νεροποτηρα ζεστο
    ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΣΑΛΤΣΑΣ
    πετιμεζι 1/3 κρασοποτηρου
    χυμό πορτοκάλι απο 2 μετρια πορτοκαλια
    χυμό λεμόνι απο 1 λεμονι
    κορν φλαουρ 3 κ.γλυκου
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
    ξυδι 1/2 φλ.τσαγιου
    ακτινιδια 9 κομμενα σε φετες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε πολυ καλα το κρεας,και το τοποθετουμε σε ταπερ που να κλεινει. Ριχνουμε το ξυδι,και τα καθαρισμενα και κομμενα ακτινιδια και ανακατευουμε καλα.Κλεινουμε με το καπακι και το αφηνουμε στο ψυγειο ολο το βραδυ,η'μια ημερα ολοκληρη οπως εκανα εγω.
  2. Την αλλη μερα αφαιρουμε τα ακτινιδια και τοποθετουμε το κρεας επανω σε απορροφητικο χαρτι,να στεγνωσει εντελως.Βαζουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το κρεας
  3.  να σωταριστει πολυ πολυ καλα να πιασει μια κρουστα σε σκουρο χρωμα..εδω πρεπει να οπλιστουμε με υπομονη για να εχουμε το αποτελεσμα που θελουμε.
  4. Κατοπιν ριχνουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι.
  5. Σβηνουμε με το ουισκι,
  6. περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ,ριχνουμε τα μυρωδικα μας,
  7. προσθετουμε το ζεστο νερο.
  8. Κλεινουμε με το καπακι την κατσαρολα και το αφηνουμε σε μετρια φωτια να σιγοβρασει για 2 περιπου ωρες.
  9. 5 λεπτα πριν το τελος του βρασμου ριχνουμε το αλατι Βαζουμε σε σεικερ τα υλικα για το δεσιμο της σαλτσας,τα χτυπαμε και τα ριχνουμε στο φαγητο.
  10. Κουναμε κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου,το αφηνουμε να παρει κανα 2-3 βρασεις και σβηνουμε το ματι.
  11. Το συνοδευουμε με πουρε,ρυζι η'με πατατουλες φουρνου.Εγω εψησα μινι πατατουλες με χυμο απο πορτοκαλι,λεμονι,μουσταρδα,σκορδακι αλατι,πιπερι και ελαιολαδο και συνοδεψαν τελεια το κρεας μας.Ενα φαγητο σκετο λουκουμι!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 26 Δεκεμβρίου 2013