Μυρωδατα,γευστικα αλμυρα μπισκοτα γλυκου σταρενιου τραχανα με τυρι φετα
απιστευτης γευσης.
Συνδυαζουν το τραγανο και μαλακο μπισκοτο συγχρονως.
Μια δοκιμη θα σας πεισει..
Απολαυστε τα!!!
Μερίδες: 40 μπισκότα
Πολύ εύκολο
Συστατικά
βουτυρο 255 γρ.φυτικο με ελαιολαδο σε θερμοκρασια δωματιου
τραχανα 100 γρ. γλυκο σταρενιο
γαλα 220 ml χλιαρο φρεσκο
φετα 200 γρ. τριμμενη
αλευρι 515 γρ. για ολες τις χρησεις
μπεικιν παουντερ 1 κ.γλυκου
σουσαμι 120 γρ. για την επικαλυψη
αλατι ελαχιστο λογω της φετας
mix πιπεριων φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μεσα στο χλιαρο γαλα ριχνουμε τον τραχανα και τον αφηνουμε να μουλιασει κανα μισαωρο περιπου.
Ριχνουμε ολα τα υλικα μεσα στον καδο του μιξερ ακομα και το γαλα που δεν θα εχει απορροφηθει απο τον τραχανα,τοποθετουμε το εξαρτημα (γαντζο ζυμωματος)
και χτυπαμε τα υλικα μεχρι να ομογενοποιηθουν και να εχουμε μια ωραια μαλακη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια.
Χωριζουμε την ζυμη σε δυο ισες μπαλες,
τις πλαθουμε μπαστουνια σε μηκος 37 εκ.
τις τυλιγουμε με σελοφαν και τις αφηνουμε στο ψυγειο για 2 ωρες περιπου να παγωσουν.
Κατοπιν στρωνουμε μια λαδοκολλα στον παγκο μας,τοποθετουμε το σουσαμι κατα μηκος.
Ακουμπαμε τα δυο μας μπατουνια και με πινελο τα αλειφουμε παντου με νερακι
και τα ρολαρουμε επανω στο σουσαμι.
Με κοφτερο μαχαιρι κοβουμε μπισκοτα στο μεγεθος ενος δαχτυλου
και τα τοποθετουμε σε λαμαρινες του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλες. Με την παλαμη μας τα πιεζουμε ελαφρα να πλατυνουν.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 170 βαθμους μεχρι να παρουν ενα χρυσοκοκκινο χρωμα... περιπου 30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας).
Τρωγονται πολυ ευχαριστα και ζεστα αλλα και κρυα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Φεβρουαρίου 2016
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νηστίσιμα Κουλουράκια με 3 Υλικα ΜΟΝΟ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
PETIT FOUR - ΠΤΙ ΦΟΥΡ