ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!

Υπεροχα, μυρωδατα και πεντανοστιμα αλμυρα μπριος γεμιστα με κιμα κοτοπουλου μαγειρεμενο με απλα υλικα αλλα που δινουν μια υπεροχη γευση σε συνδυασμο με την μυρωδατη ζυμη. Απολαυστε τα!!!

Μερίδες: 10 κομμάτια

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    αλευρι 600 γρ. δυνατο (για τσουρεκια) κοσκινισμενο
    βουτυρο 80 γρ. κομμενο σε μικρα κομματακια (σε θερμοκρασια δωματιου)
    αβγα 4
    γαλα 100 ml χλιαρο (οχι καυτο)
    μαγια 16 γρ.ξερη
    ζαχαρη 25 γρ.
    αλατι 10 γρ. (3 κ.γλυκου)
    αβγα 1 κροκο για αλειμμα
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    κιμα κοτοπουλο 330 γρ.
    κρεμμυδι 1 ξερο μετριο τριμμενο
    πρασο 1 μικρο ψιλοκομμενο
    σκορδο 1 μεγαλη σκ. ψιλοκομμενη
    πρασινη πιπερια 1 κομμενη σε μικρα καρε
    λευκο κρασι 40 ml
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    παπρικα 2 πρεζες καπνιστη
    καρυ 2 πρεζες
    τυρί 10 τριγωνα La Vache qui rit

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μπολ βαζουμε την μαγια,την ζαχαρη το χλιαρο γαλα
  2.  και ανακατευουμε πολυ καλα να διαλυθει η μαγια. Σκεπαζουμε με σελοφαν και αφηνουμε για 10 λεπτα να ενεργοποιηθει η μαγια.
  3. Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι,ριχνουμε το αλατι ανακατευουμε
  4.  και προσθετουμε το βουτυρο.
  5. Με τα χερια μας τριβουμε το βουτυρο με το αλευρι,
  6. προσθετουμε τα αυγα,
  7. ζυμωνουμε
  8. και τελος προσθετουμε την ενεργοποιημενη μαγια, και ζυμωνουμε.
  9. Για πιο ευκολια βαζουμε την ζυμη μας στον παγκο και ζυμωνουμε για 5 λεπτα. Οσο ζυμωνουμε τοσο πιο μαλακη γινεται η ζυμη μας.
  10. Λαδωνουμε ελαφρα ενα μπολ με ελαιολαδο,τοποθετουμε μεσα την ζυμη την σκεπαζουμε πολυ καλα με σελοφαν και μια πετσετα απο πανω,
  11. και την αφηνουμε για μια ωρα να φουσκωσει.
  12. Οσο γινεται η ζυμη μας ετοιμαζουμε την γεμιση. Βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε κατσαρολιτσα να ζεσταθει,και προσθετουμε,κρεμμυδι,σκορδο,πρασο,πιπερα και τα σωταρουμε.
  13. Κατοπιν προσθετουμε τον κιμα
  14. και τα σωταρουμε ολα πολυ καλα μαζι.
  15. Σβηνουμε με το κρασι ,προσθετουμε ολα τα μυρωδικα,
  16. σκεπαζουμε με το καπακι και το αφηνουμε σε χαμηλη θερμοκρασια να ψηθει μεχρι να στεγνωσει εντελως ο κιμας απο τα ελαχιστα υγρα που ειχε.Αφαιρουμε απο την φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.
  17. Αφου εχει γινει η ζυμη μας την πλαθουμε σε μπαστουνι μακρυ και με κοφτερο μαχαιρι την χωριζουμε σε 10 μπαλες.
  18. Παιρνουμε μια μια μπαλα και την ανοιγουμε με την παλαμη μας επανω στον παγκο.Προσθετουμε στο κεντρο της ζυμης μια κ.σουπας γεμιση απο πανω ενα τριγωνο τυρι
  19.  και κλεινουμε την ζυμη σε πουγκι.
  20. Αναποδογυριζουμε την μπαλα με το κλεισιμο απο κατω,και με την παλαμη μας κανουμε μερικες κυκλικες κινησεις στο καθε μπαλακι.
  21. Τα τοποθετουμε σε στρωμενη απο λαδοκολλα λαμαρινα  με το κλεισιμο της ζυμης απο κατω,τα ψεκαζουμε με ελαχιστο νερο,και τα βαζουμε στο φουρνο μας,οπου τον ειχαμε ζεστανει απο πριν πολυ ελαφρα,και τα αφηνουμε να φουσκωσουν για μιση ωριτσα.
  22. Κατοπιν τα αφαιρουμε και τα αλειφουμε με τον κροκο αυγου οπου τον εχουμε αραιωσει με νερο,
  23. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20-25 λεπτα μεχρι να παρουν ενα ωραιο ροδοκοκκινο χρωμα και αναλογα το φουρνο μας.
  24. Τρωγονται ζεστα αλλα και κρυα πολυ ευχαριστα!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Νοεμβρίου 2015