

Συνταγής
Εκτύπωση
ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ!!!
Αφρατοτραγανα κουλουρακια ουζου με σκληρο τυρι.
Ενα σνακ για ολες τις ωρες της ημερας.
Ενα σνακ μυρωδατο,πεντανοστιμο που λιωνει στο στομα με την πρωτη δαγκωνια.
Δικα σας!!!
Συστατικά
- αλευρι - 500 γρ. για ολες τις χρησεις
- μπεικιν παουντερ - 2 κ.γλυκου
- σόδα μαγειρικής - 1 κ.γλυκου κοφτο
- τυρί - 100 γρ. Δανιας σκληρο τριμμενο η’ οποιο αλλο σκληρο τυρι της αρεσκειας σας
- αλατι - 1 κ.γλυκου
- πιπερι - Φρεσκοτριμμένο
- αβγα - 1
- ζάχαρη - 2 πρεζες
- ούζο - 100 ml
- καλαμποκελαιο - 250 ml
- ελαιολαδο - 100 ml
- σουσάμι - για πασπαλισμα η’ να ενσωματωθει μεσα στην ζυμη (προαιρετικα)
Εκτέλεση
Βαζουμε σε λεκανη το λαδι,το αυγο,το αλατι,την ζαχαρη,το ουζο οπου μεσα εχουμε διαλυσει την σοδα,
και με τον αυγοδαρτη τα ανακατευουμε πολυ καλα.
Κατοπιν προσθετουμε το τριμμενο τυρι και ανακατευουμε παλι.
Τελος προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι με το μπεικιν και ζυμωνουμε.
Θα εχουμε μια μαλακη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια μας.Αν θελουμε προσθετουμε 2 χουφτες σουσαμι στην ζυμη και την πλαθουμε για λιγο να ενσωματωθει.
Παιρνουμε λιγη ζυμη την πλαθουμε κορδονι και την κλεινουμε σαν κρικο.
Μπορουμε να απλωσουμε ζυμη στον παγκο μας και με κουπ πατ να τα κοβουμε σε σχηματα.
Τα αραδιαζουμε σε λαμαρινες του φουρνου μας στρωμενες με λαδοκολλα
Πασπαλιζουμε αν θελουμε με σουσαμικαι τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα
για 25 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)Δεν παιρνουν ιδιαιτερο χρωμα.