ΜΠΟΥΦΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΑΛΜΥΡΑ MUFFINS ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ!!!!

Μυρωδατα,γευστικοτατα αλμυρα μαφινακια με απλα υλικα για σνακ στο σχολειο,στη δουλεια για εορταστικα μπουφε και παρτυ γενεθλιων... για ολες τις ωρες. Απολαυστε τα!!!

svg50
Μερίδες: 14 κοματια
Μέτριο

Συστατικά

  • πράσα 5 μετρια σε μεγεθος ψιλοκομμενα (το λευκο τρυφερο μερος τους)
    κίτρινα τυριά 250 γρ. mix τριμμενα
    φέτα 150 γρ. τριμμενη
    μπέικον 10 φετες κομμενο σε μικρα κομματια
    γάλα 200 ml
    αβγα 2
    ελαιολαδο 50 ml
    αλατι
    πιπερι Φρεσκοτριμμενο
    αλευρι φαριν απ 185 γρ.
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    άνηθο Λιγο ψιλοκομμενο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ζεσταινουμε αντικολλητικο τηγανι και σωταρουμε το μπεικον.
  2. Μολις αρχισει να βγαινει το λιπος του στο τηγανι προσθετουμε τα πρασα
  3. και σε μετρια θερμοκρασια τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν και γυαλισουν τα πρασα.Τα αφαιρουμε απο την φωτια και τα αφηνουμε κατα μερος.
  4. Σε βαθυ μπολ χτυπαμε το γαλα με τα αυγα ,
  5. Προσθετουμε τα τυρια ανακατευουμε.
  6. Ριχνουμε το ελαιολαδο,και ανακατευουμε και παλι.
  7. Στην συνεχεια προσθετουμε πρασα με μπεικον λιγο ανηθο,αλατακι, πιπερακι ανακατευουμε πολυ καλα.
  8. Τελος προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι με το μπεικιν και ανακατευουμε επισης πολυ καλα
  9. εχοντας ενα πηχτο μιγμα.
  10. Αλειφουμε ατομικα φορμακια με ελαιολαδο και τα γεμιζουμε με το μιγμα.
  11. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για ενα μισαωρο περιπου (αναλογα το φουρνο) μεχρι να φουσκωσουν και παρουν το αναλογο χρωμα.
  12. Τα αφαιρουμε απο τις θηκες αφου ψηθουν και τα ακουμπαμε σε σχαρα να μην ιδρωσουν.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Φεβρουαρίου 2017