Υπεροχα αλμυρα κουλουρακια διαιτητικα με αλευρι ντινκελ,θυμαρι,πιπερια,ντοματα,κρασι,και αλλα μυρωδικα που θα διαβασετε παρακατω
σας περιμενουν να τα δοκιμασετε χωρις τυψεις...
40
Μερίδες: 42 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
ελαιολαδο 150 ml ελαφρυ
λευκο κρασι 150 ml
αλευρι 500 γρ.+1 χουφτα ντινκελ
ντοματα 1 μετρια ξεφλουδισμενη κομμενη σε μικρα κυβακια
Σε λεκανιτσα ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι,και ανακατευουμε
μεχρι να ενωθουν τα υλικα.
Στην συνεχεια ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι
ανακατευουμε μεχρι να εχουμε
μια μαλακη ζυμη.
Την αφηνουμε ενα τεταρτο να σταθει.
Κατοπιν σε ενα μπολακι προσθετουμε λιγο ελαιολαδο και λαδωνουμε οταν
χρειαζεται τα χερια μας για πλασουμε τα κουλουρακια.
Παιρνουμε ενα μικρο σφαιριδιο το πλαθουμε μικρο κορδονι
και το
κλεινουμε σε κυκλο η'το αφηνουμε ως εχει σαν μπαστουνακι (κριτσινι).
Τα τοποθετουμε σε λαμαρινα οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα τα πασπαλιζουμε με θυμαρι
και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο
στους 180 βαθμους στον αερα πανω κατω για 25 λεπτα(αναλογα τον φουρνο μας)
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ
ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΣΙΝΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ