ΑΛΜΥΡΑ ΘΥΜΑΡΙΣΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!

Υπεροχα αλμυρα κουλουρακια διαιτητικα με αλευρι ντινκελ,θυμαρι,πιπερια,ντοματα,κρασι,και αλλα μυρωδικα που θα διαβασετε παρακατω σας περιμενουν να τα δοκιμασετε χωρις τυψεις...

svg40
Μερίδες: 42 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • ελαιολαδο 150 ml ελαφρυ
    λευκο κρασι 150 ml
    αλευρι 500 γρ.+1 χουφτα ντινκελ
    ντοματα 1 μετρια ξεφλουδισμενη κομμενη σε μικρα κυβακια
    πιπερια 1 φλωρινης
    σκορδο 3 σκ. λιωμενες στην πρεσα
    θυμαρι 2 κ.γλυκου +λιγη ακομα για το πασπαλισμα.
    αλατι 1 κ.σουπας
    δυοσμο λιγο φρεσκο
    παπρικα γλυκια οση θελετε (εγω εβαλα αρκετη γιατι μου αρεσει)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανιτσα ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι,και ανακατευουμε μεχρι να ενωθουν τα υλικα.
  2. Στην συνεχεια ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι
  3. ανακατευουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη.
  4. Την αφηνουμε ενα τεταρτο να σταθει. Κατοπιν σε ενα μπολακι προσθετουμε λιγο ελαιολαδο και λαδωνουμε οταν χρειαζεται τα χερια μας για πλασουμε τα κουλουρακια. Παιρνουμε ενα μικρο σφαιριδιο το πλαθουμε μικρο κορδονι
  5. και το κλεινουμε σε κυκλο η'το αφηνουμε ως εχει σαν μπαστουνακι (κριτσινι). Τα τοποθετουμε σε λαμαρινα οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα τα πασπαλιζουμε με θυμαρι
  6.  και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα πανω κατω για 25 λεπτα(αναλογα τον φουρνο μας)
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Ιουλίου 2013