Ενα πραγματικα πανευκολο,γρηγορο και πεντανοστιμο αλμυρο κεικ, αφρος στην κυριολεξια
με γευση τυροπιτας ετοιμο να σταθει στον μπουφε,γιορτινο η'καθημερινο τραπεζι
και να αφηνει τις καλυτερες εντυπωσεις.
Απολαυστε το!!!
ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ Νο25εκ.
Συστατικά
γιαουρτι 360 γρ. πληρες
βουτυρο 100 γρ. αγελαδος λιωμενο και σε θερμοκρασια δωματιου
φετα 250 γρ. τριμμενη με το χερι
γραβιερα 125 γρ. Αμφιλοχιας κομμενη σε μικρα καρε
ελιες 100 γρ. σε ροδελες
αβγα 3
αλευρι 200 γρ. που φουσκωνει μονο του
μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
μοσχοκαρυδο 2 πρεζες
πιπερι φρεσκοτριμμένο
αλατι αναλογα το ποσο αλμυρα η’μη ειναι τα τυρια,εγω δεν εβαλα καθολου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε λεκανη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο αλευρι και μπεικιν
και ανακατευουμε πολυ καλα.
Τελος προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν
ανακατευουμε πολυ καλα,
και ριχνουμε το μιγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα
και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-180 βαθμους στον αερα για 50 λεπτα περιπου αναλογα το φουρνο μας.
Αφαιρουμε το κεικ μολις ψηθει απο το φουρνο το αφηνουμε να σταθει για λιγο
και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
Τρωγεται ζεστο και κρυο πολυ πολυ ευχαριστα!!!!!!!!!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως