ΓΛΥΚΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ!!!

Φανταστικος κορμος δυο σε ενα...δηλαδη και γλυκο ψυγειου και παγωτο με υλικα που δενουν απολυτα μεταξυ τους.. Οπως και να τον γευτειτε ειναι απλα υπεροχος!!! Απολαυστε τον!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    σαντιγι 1 μεταλλικο κουτι Morfat 250 γρ.
    ζαχαρη αχνη 115 γρ.
    κονιακ 40 ml
    βανιλια 2
    κουβερτουρα γαλακτος 170 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι και σε θερμοκρασια δωματιου
    φραουλες 12 ψιλοκομμενες
    σοκοφρετες 12 33 γρ.η καθεμια
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
    κρεμα γαλακτος 200 ml 32-35% λιπαρα
    κουβερτουρα γαλακτος 200 γρ.
    αλατι 1 πρεζα
    μελι 1 κ.γλυκου
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
    φραουλες 4-5
    σαλτσα φραουλας (προαιρετικα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ την μορφατ με την ζαχαρη αχνη,τις βανιλιες,το κονιακ
  2. μεχρι να αφρατεψουν και να παρουν ογκο.
  3. Κατοπιν προσθετουμε τις ψιλοκομμενες φραουλες και την λιωμενη κουβερτουρακαι ανακατευουμε απαλα με πλαστικη σπατουλα μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα.
  4. Σε μια μακροστενη φορμα No30 επι 12 στρωνουμε διαφανη μεμβρανη να εξεχει απο αυτην,και στρωνουμε για βαση 6 σοκοφρετες.
  5. Απλωνουμε την κρεμα,
  6. και απο πανω τοποθετουμε τις υπολοιπες 6 σοκοφρετες.Σκεπαζουμε το γλυκο με την μεμβρανη που εξεχει,
  7. και το τοποθετουμε στην καταψυξη μεχρι να παγωσει ωστε να μπορουμε να το αναποδογυρισουμε χωρις να μας διαλυθει.
  8. Φτιαχνουμε την γκαναζ βαζοντας ολα τα υλικα σε κατσαρολιτσα να λιωσουν και να εχουμε μια λεια κρεμα και την αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει και να πηξει σχετικα ωστε να μπορει να σκεπασει τον κορμο μας.
  9. Βγαζουμε τον κορμο απο την καταψυξη τον ξεσκεπαζουμε απο την μεμβρανη,
  10. ακουμπαμε επανω μια πιατελα και τον αναποδογυριζουμε
  11. ωστε ο κορμος πλεον να βρισκεται στην πιατελα μας.
  12. Αφαιρουμε με προσοχη το σελοφαν
  13. στρωνουμε  ομοιομορφα την γκαναζ επανω και στα πλαινα του κορμου και τον τοποθετουμε η΄στην συντηρηση η΄καταψυξη του ψυγειου μας να παγωσει.
  14. Αφου παγωσει τον διακοσμουμε με φραουλες η΄και με σαλτσα φραουλας που θα δειτε ΕΔΩ πως μπορειτε να την φτιαξετε..δεν χρειαζεστε μεγαλη ποσοτητα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το γλυκο μπορειτε να το αφησετε εκτος καταψυξης για καποια λεπτα, εαν το εχετε παγωσει για παγωτο ωστε να μπορειτε να το κοψετε γιατι σκληραινουν οι σοκοφρετες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Φεβρουαρίου 2016