Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε λεκανη βαζουμε το αλευρι,κανουμε μια λακουβα ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος του νερου,

- και με τα χερια ανακατευω-ψιχουλιαζω το μιγμα.

- Στην συνεχεια ριχνουμε λιγο λιγο το νερο

- και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια.Σκεπαζουμε την λεκανη με την ζυμη και την αφηνουμε να ξεκουραστει για μιση ωριτσα.

- Σε μπολ θρυμματιζουμε την φετα,ριχνουμε τα χτυπημενα αυγα,πιπερι,μοσχοκαρυδο ανακακατευουμε καλα και αφηνουμε την γεμιση στην ακρη.
Λαδωνουμε ενα μετριο ταψι να ειναι ετοιμο και το αφηνουμε και αυτο στην ακρη.

- Χωριζουμε την ζυμη σε 6 μπαλες.

- Αλευρωνουμε με τον νισεστε τον παγκο μας οπου θα ανοιξουμε τα φυλλα μας,αλευρωνουμε και την μπαλα της ζυμης και με τον πλαστη(να ειναι λεπτος) ανοιγουμε το φυλλο

- οσο γινεται πιο λεπτο.ανα τακτα διαστηματα αλευρωνουμε το φυλλο για πιο ευκολο ανοιγμα για να μην κολλαει μεταξυ του,και φυσικα το ανοιγουμε μεγαλυτερο απο το μεγεθος του ταψιου.

- Παιρνουμε το φυλλο το στρωνουμε στο λαδωμενο ταψι αφηνοντας το περισσευμα του φυλλου να εξεχει απο το ταψι.Λαδωνουμε το φυλλο και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια με τα υπολοιπα φυλλα.Στρωνουμε 3 φυλλα κατω,

- ριχνουμε την γεμιση και την απλωνουμε να παει παντου ομοιομορφα,σκεπαζουμε με τα φυλλα που εξεχουν,

- και προσθετουμε τα υπολοιπα 3 φυλλα λαδωμενα καλα,αλλα οχι τεντωμενα τα ριχνουμε χαλαρα να κανουμε σουρες.

- Την χαραζουμε σε κομματια,την ραντιζουμε με ελαιολαδο και λιγο νερακι

- και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου μεχρι να ροδοκοκκινισει η πιτουλα μας.

- Την αφηνουμε λιγο να κρυωσει για να μπορεσουμε να την κοψουμε και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Ιανουαρίου 2014
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια