Ο αρακας ελειπε απο το μπλογκακι μου και μιας
και τον μαγειρεψα σημερα και εχουμε μπει πλεον και στη νηστεια
ειπα να τον ανεβασω.
60
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο
Συστατικά
αρακα 1 κιλο κατεψυγμενο η’φρεσκο (οταν ειναι η εποχη του)
πατατες 3 μεγαλουτσικες κομμενες στα 4
καροτα 4-5 κομμενα στα 4 η’οπως θελετε εσεις.
ανηθο 1/2 ματσακι
κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο
κρεμμυδακια 5 φρεσκα
ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
χυμο ντοματας 1/2 ποτηρι
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε τα κρεμμυδιαμεχρι να γυαλισουν,
τοτε ριχνουμε τον αρακα τον φερνουμε μερικες βολτες(οχι πολλες και ζαλιστει)
Κατοπιν ριχνουμε τις πατατες με τα καροτα,ανακατευουμε,
ριχνουμε τις ντοματες
τον ανηθο,νερακι να σκεπαζει λιγο το φαγητο πιπερι σκεπαζουμε και σιγοβραζουμετο φαγακι μεχρι να μαλακωσουν τα λαχανικα και μεινουν με το αναλογο ζουμακι τους.Τοτε ριχνουμε και το αλατακι ανακατευουμε και σερβιρουμε.Αν δεν νηστευετε συνοδεψτε το φαγακι με μπολικη φετουλα και πολλες βουτεςμε φρεσκο ψωμακι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ