ΛΑΧΑΝΙΚΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ

ΑΡΑΚΑΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ!!!

Η αφαιρεση της ντοματας και η προσθηκη λεμονιου στο συγκεκριμενο φαγητο μας δινει ενα ελαφρυ και πεντανοστιμο πιατο. Δοκιμαστε το!!!

svg30
Μερίδες: 4 άτομα
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αρακα 1 κιλο κατεψυγμενο ή φρεσκο (οταν ειναι η εποχη του)
    πατατες 3 μεγαλουτσικες κομμενες στα 4
    καροτα 4 - 5
    ανηθο 1/2 ματσακι
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο
    κρεμμυδάκια 5 φρεσκα
    χυμό λεμόνι 1 1/2 λεμονι
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε τα κρεμμυδια μεχρι να γυαλισουν,
  2. τοτε ριχνουμε τον αρακα τον φερνουμε μερικες βολτες.
  3. Κατοπιν ριχνουμε τις πατατες με τα καροτα,ανακατευουμε,
  4. τον ανηθο,
  5. νερακι να σκεπαζει λιγο το φαγητο πιπερι σκεπαζουμε και σιγοβραζουμε το φαγακι μεχρι να μαλακωσουν τα λαχανικα και μεινουν με το αναλογο ζουμακι τους.
  6. Τοτε ριχνουμε και το αλατακι τον χυμο λεμονιου ανακατευουμε αφηνουμε να παρει 2-3 βρασεις το αφαιρουμε απο την φωτια και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Σεπτεμβρίου 2012