ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ!!!

Ενα κλασικο παραδοσιακο πεντανοστιμο μαμαδιστικο φαγητο για το Κυριακατικο αλλα και το  γιορτινο τραπεζι μας. Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • αρνακι 1.500 γρ.(χερακι) κομμενο σε μεριδες
    κρεμμυδια 1 ματσακι φρεσκα ψιλοκομμενα
    κρεμμυδι 1 ξερο τριμμενο
    μαρουλι 4-5 μεγαλα τρυφερα πλυμενα κομμενα σε δυο η’τρια μερη
    ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    ελαιολαδο 100 ml
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
    αβγα 2
    χυμό λεμόνι από 1.5 με 2 τους αναλογα το ποσο ξινουτσικο το θελουμε.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε και στεγνωνουμε πολυ καλα το κρεας.
  2. Ζεσταινουμε το ελαιολαδο σε φαρδια κατσαρολα και ριχνουμε λιγα λιγα τα κομματια του αρνιου,
  3. να παρουν χρωμα,και τα αφαιρουμε σε πιατελα.
  4. Προσθετουμε κατοπιν στην ιδια κατσαρολα τα κρεμμυδια
  5.  τα σωταρουμε καλα,και προσθετουμε το αρνακι. Τα φερνουμε μια βολτα ολα μαζι
  6.  και μισοσκεπαζουμε το φαγητο με ζεστο νερο
  7. και αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να βρασει το κρεας μας,1 ωρα και 30 λεπτα περιπου.
  8. Κατοπιν προσθετουμε τα μαρουλια τα αφηνουμε να μαραθουν να κατσουν μεσα στο φαγητο και τα αφηνουμε ενα μισαωρο να βρασουν. αναλογα το ποσο τρυφερα ειναι υπολογιζουμε,η'δοκιμαζουμε με ενα πηρουνι εαν εχουν βρασει.
  9. Προσθετουμε τελος τον ανηθο,αλατι πιπερι αφηνουμε να παρουν κανα δυο βρασεις και αφαιρουμε απο την φωτια.
  10. Εχουμε χτυπησει τα αυγα μας,προσθετουμε και τον χυμο λεμονιων,τα χτυπαμε ολα μαζι στο μουλτι. Παιρνουμε 3 κουταλες απο τον ζωμο του φαγητου και τον προσθετουμε στο αυγολεμονο,χτυπαμε... και ολο αυτο το περιχυνουμε επανω στο φαγητο.
  11. Ανακινουμε πολυ καλα την κατσαρολα κρατωντας τα δυο χερουλια της κατσαρολας να παει παντου το αυγολεμονο,το βαζουμε παλι στην φωτια να παρει δυο βρασεις ακομα,και το αφαιρουμε απο την φωτια και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Δεκεμβρίου 2015