ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ!!!

Ενα φαγητο πραγματικα ονειρεμενο,πεντανοστιμο. Ενα φαγητο που μπορειτε αντι για αρνακι να το μαγειρεψετε ειτε με κατσικακι,ζυγουρι,μοσχαρι. Με οποιο κρεας και αν επιλεξετε να το φτιαξετε η νοστιμια του παραμενει αναλλοιωτη!!! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αρνακι 1 κιλο (χερακι)
    μελιτζανες 6 φλασκες κομμενες στα τεσσερα
    ντοματες 4-5 μεγαλουτσικες ωριμες τριμμενες
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    κοκκινο κρασι 3/4 ποτηρακι του κρασιου
    κρεμμυδι 2 ξερα τριμμενα
    σκορδο 3 σκ. ψιλοκομμενες
    ελαιολαδο
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ζαχαρη
    μαιντανο ψιλοκομμενο για πασπαλισμα στο σερβιρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε και στραγγιζουμε καλα το κρεας απο τα νερα.Πλενουμε καθαριζουμε και κοβουμε τις μελιτζανες.Τις βαζουμε σε λεκανη με αλατισμενο νερο και τις αφηνουμε για μιση ωρα να ξεπικρισουν.
  2. Ζεσταινουμε λιγο ελαιολαδο στην κατσαρολα και βαζουμε λιγα λιγα κομματια αρνιου
  3.  και τα σωταρουμε καλα απο ολες τις μεριες και τα αφαιρουμε σε ενα πιατο.
  4. Αφου τα εχουμε σωταρει καλα,προσθετουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο τα σωταρουμε μεχρι να γυαλισουν,προσθετουμε και το κρεας και τα σωταρουμε τωρα ολα μαζι.
  5. Σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ
  6. και προσθετουμε τις ντοματες και την παστα.
  7. Προσθετουμε ζεστο νερακι ισα να σκεπαζει το κρεας,τριβουμε πιπερι σκεπαζουμε το φαγητο και αφηνουμε το κρεας σε μετρια θερμοκρασια να βρασει.
  8. Στραγγιζουμε καλα τις μελιτζανες απο τα νερα και τις τηγανιζουμε σε μπολικο ελαιολαδο,
  9. και τις αφαιρουμε σε απορροφητικο χαρτι. Μολις το κρεας μας ειναι ετοιμο προσθετουμε τις μελιτζανες,αλατι ελαχιστη ζαχαρη (κανα δυο πρεζες) και αφηνουμε για ενα τεταρτακι να βρασουν ολα μαζι.
  10. Σερβιρουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο,τυρι φετα,και φρεσκο ψωμακι για βουτες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Σεπτεμβρίου 2015