Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαριζουμε πλενουμε και κοβουμε κυδωνατες τις πατατες και τις ριχνουμε στην γαστρα.
Ριχνουμε το αλατι,το πιπερι την ριγανη , με τα χερια τις ανακατευουμε και τις ισομοιραζουμε στην γαστρα.
Πλενουμε πολυ καλα το αρνακι το οποιο ειναι κομμενο σε μεριδες,του ριχνουμε αλατι,πιπερι ριγανη τα τριβουμε στο δερμα του,
- και το τοποθετουμε και αυτο στην γαστρα.
- Στο μουλτι η'σε ενα σεικερ ριχνουμε το λαδι,τη μουσταρδα,τον χυμο λεμονιων,το σκορδο τα χτυπαμε να γινουν σαν κρεμα,και την περιχυνουμε σε ολο το φαγητο μας.
- Ριχνουμε και το νερακι
- σκεπαζουμε την γαστρα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στην αρχη μεχρι να παρει βραση και στην συνεχεια χαμηλωνουμε στους 180 και αφηνουμε να ψηθει για 1 1/2 ωρα περιπου ριχνοντας κλεφτες ματιες και λιγο πριν σβησουμε το φαγητο αφαιρουμε το καπακι να παρει το ξεροψημενο χρωμα του και ειναι ετοιμο να το σερβιρουμε με πρασινη σαλατα εποχης τζατζικακι ,φρεσκο ξεροψημενο ψωμακι και καλο κρασι!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Ιανουαρίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ