ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΝΕΛΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ!!!

Απο τα καλυτερα αρωματικα μπισκοτα Χριστουγεννων που μπορειτε να φτιαξετε και να γευτειτε εσεις και οι φιλοι σας. Σε ομορφη συσκευασια δωρου για αγαπημενα σας προσωπα φτιαγμενα με αγαπη απο τα χερακια σας. Πραγματικα αξιζουν να τα δοκιμασετε!!! Απολαυστε τα!!!!

Μερίδες: 74 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • βουτυρο 250 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε κυβους
    καστανη ζαχαρη 250 γρ.
    κρεμα γαλακτος 3 κ.σουπας
    αβγα 1 σε θερμοκρασια δωματιου
    Ξυσμα απο πορτοκαλι 1 κ.γλυκου
    αλατι 1 πρεζα
    κανελα 2 κ.γλυκου
    γαρυφαλλο 1/4 κ.γλυκου
    τζιντζερ 2 κ.γλυκου σκονη
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    αλευρι 500 γρ. για ολες τις χρησεις
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
    ζαχαρη αχνη 200 γρ.
    αβγα 1 ασπραδι
    χυμό πορτοκάλι 1 πορτοκάλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι με το μπεικιν και τα χτυπαμε λιγο μεχρι να ενωθουν τα υλικα.
  2. Κατοπιν προσθετουμε αλευρι με μπεικιν,χτυπαμε τα υλικα
  3. ωστε να γινουν μια ωραια ζυμη.
  4. Αφαιρουμε την ζυμη απο τον καδο και την βαζουμε στον παγκο εργασιας μας οπου τον εχουμε αλευρωσει ελαφρα,πασπαλιζουμε λιγο αλευρι και απο πανω και με χοντρο πλαστη ανοιγουμε σε λεπτη ζυμη.
  5. Κοβουμε μπισκοτα με χριστουγεννιατικα κουπ πατ,
  6. τα βαζουμε σε λαμαρινες του φουρνου μας στρωμενες με λαδοκολλες
  7.  και τα ψηνουμε στους 160 βαθμους για 10-15 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας).
  8. Αφηνουμε να κρυωσουν καλα και ετοιμαζουμε το γλασο μας (εαν θελουμε να τα διακοσμησουμε)
  9. Σε μπολ ριχνουμε την αχνη το ασπραδι
  10. και τα ανακατευουμε καλα. Εαν θελουμε χωριζουμε το γλασο σε μικρες ποσοτητες και το χρωματιζουμε με διαφορα χρωματα ζαχαροπλαστικης και τα διακοσμουμε..Εαν σας ξεραινεται το γλασο κατα την διαρκεια εχετε διπλα σας 1 πορτοκαλι και ριχνετε μερικες σταγονες ανακατευοντας το και ειναι τελειο.
  11. Διατηρουνται για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα σε μεταλλικα κουτια μπισκοτων.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Δεκεμβρίου 2014