ΚΕΙΚ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ!!!

Αρωματικο κεικ με κανελα,γαρυφαλλο πορτοκαλι και καρυδια για να συνοδεψει τον πρωινο η'απογευματινο καφε και το γαλα των μικρων!!!

svg35
Μερίδες: 16 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • μαργαρινη 1/2 πακετο βιταμ
    φαρινα 1 (αλευρι που φουσκωνει μονο του)
    αβγα 4
    χυμό πορτοκάλι 1 ποτηρι νερου φυσικο
    ζαχαρη 2 ποτηρια
    Ξυσμα απο πορτοκαλι απο 1 πορτοκαλι
    κανελα 1 κ.σουπας
    γαρυφαλλο 1/2 κ.γλυκου τριμμενο
    καρυδι 1 κουπα τσαγιου χοντροκομμενο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη ενα 5λεπτο,
  2. και μετα  ριχνουμε ενα ενα τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα.
  3. Κατοπιν ριχνουμε τα καρυδια,το ξυσμα πορτοκαλιου,την κανελα,το γαρυφαλλο και συνεχιζουμε το χτυπημα.
  4. Τελος ριχνουμε διαδοχικα το αλευρι 
  5. με τον χυμο πορτοκαλι χτυπαμε για λιγο ακομα,
  6. και ριχνουμε το μειγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα, και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 180 βαθμους 45 λεπτα απο κατω και ενα 10λεπτο περιπου απο πανω.(αναλογα τον φουρνο μας).
  7. Αφου μισοκρυωσει το ξεφορμαρουμε σε πιατελα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Νοεμβρίου 2011