Αρωματικο κεικ με κανελα,γαρυφαλλο
πορτοκαλι και καρυδια για να συνοδεψει
τον πρωινο η'απογευματινο καφε και το γαλα
των μικρων!!!
35
Μερίδες: 16 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
μαργαρινη 1/2 πακετο βιταμ
φαρινα 1 (αλευρι που φουσκωνει μονο του)
αβγα 4
χυμό πορτοκάλι 1 ποτηρι νερου φυσικο
ζαχαρη 2 ποτηρια
Ξυσμα απο πορτοκαλι απο 1 πορτοκαλι
κανελα 1 κ.σουπας
γαρυφαλλο 1/2 κ.γλυκου τριμμενο
καρυδι 1 κουπα τσαγιου χοντροκομμενο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη ενα 5λεπτο,
και μετα ριχνουμε ενα ενατα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα.
Κατοπιν ριχνουμε τα καρυδια,το ξυσμα πορτοκαλιου,την κανελα,το γαρυφαλλοκαι συνεχιζουμε το χτυπημα.
Τελος ριχνουμε διαδοχικα το αλευρι
με τον χυμο πορτοκαλι χτυπαμε για λιγο ακομα,
και ριχνουμε το μειγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα,και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 180 βαθμους45 λεπτα απο κατω και ενα 10λεπτο περιπου απο πανω.(αναλογα τον φουρνο μας).
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
Βασιλοπιτα Κέικ Αφρατη και Πανεύκολη