ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ 3 ΤΥΡΙΑ!!!

Υπεροχες,τραγανες,μυρωδατες με κρεμενια γεμιση απο σπανακι και 3 τυρια ατομικες ταρτες ετοιμες να συνοδεψουν τα κρεατικα   σας σε γιορτινα τραπεζια,μπουφεδες και οχι μονο. Δικες σας!!! ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μερίδες: 12 τεμαχια

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    σπανακι 500 γρ. καθ.βαρος μετρια κομμενο
    κρεμμυδια 3 φρεσκα ψιλοκομμενα
    κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
    πράσα 1 το λευκο μερος χαραγμενο στα τεσσερα και ψιλοκομμενο
    άνηθο 1/2 φλ.τσαγιου ψιλοκομμενο
    φέτα 300 γρ.τριμμενη
    τυρι κρεμα 250 γρ. mascarpone (μασκαρπονε)
    γκουντα 150 γρ. τριμμενο
    αβγα 2
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    μοσχοκαρυδο 2-3 πρεζες φρεσκοτριμενο
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι βαζουμε ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε κρεμμυδια και πρασο..τα σωταρουμε για λιγο μεχρι να μαραθουν,
  2. και προσθετουμε το σπανακι λιγο λιγο
  3. ανακατευοντας μεχρι να μαραθει και σωταριστουν ολα μαζι.
  4. Αφηνουμε σε μετρια φωτια μεχρι να σωθουν ολα τα υγρα.Κατεβαζουμε απο την φωτια και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια.
  5. Σε μπολ εχουμε χτυπησει ελαφρα τα αυγα,προσθετουμε τα τυρια ανακατευουμε πολυ καλα και τα ριχνουμε στο σπανακι.Αλατακι,πιπερακι,μοσχοκαρυδο και ανηθο επισης,
  6. ενα καλο ανακατεμα και ετοιμη η κρεμενια γεμιση με το σπανακι.
  7. Ετοιμαζουμε την ζυμη μας,την χωριζουμε σε 12 μπαλακια μεγαλουτσικα αν φτιαξουμε ταρτακια,αν οχι και φτιαξουμε μια ταρτα μεγαλη τοτε ανοιγουμε το φυλλο οσο και οι διαστασεις της ταρτιερας μας. Παιρνουμε λοιπον σιλικονατες φορμες ταρτιερες Νο12 εκ.δεν τις αλειφουμε με βουτυρο δεν χρειαζεται.
  8. Με την παλαμη μας ανοιγουμε επανω στον παγκο μας το πρωτο μπαλακι ζυμης και ντυνουμε την ταρτιερα μεχρι επανω.Με πιρουνι τρυπαμε παντου το ζυμαρακι
  9. και με ενα κουταλι σουπας γεμιζουμε την ταρτιερα μας. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
  10. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 λεπτα περιπου και αναλογα το φουρνο μας.
  11. Αφου ψηθουν τις αφαιρουμε προσεχτικα απο τα φορμακια και τις τοποθετουμε σε σχαρα να μην ιδρωσουν.
  12. Συνοδευουν τελεια τα κρεατικα μας,και οχι μονο!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Δεκεμβρίου 2016