

Συνταγής
Εκτύπωση
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ!!!
Φανταστικες,μυρωδατες και γευστικοτατες μπακαλιαροκροκετες με πλουσια αρωματικα υλικα
συνοδευομενες απο βελουδινη και πεντανοστιμη σκορδαλια.
Δοκιμαστε τες!!!
Συστατικά
- μπακαλιαρος - 500 γρ. παστο φιλετο ξαλμυρισμενο και μαδημενο
- κρεμμυδι - 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
- κρεμμυδια - 3 φρεσκα μεγαλουτσικα ψιλοκομμενα
- ανηθο - 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
- μαιντανο - 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
- ντοματίνια - 130 γρ. ψιλοκομμενα
- ουζο - 1 σφηνακι
- πιπερι - φρεσκοτριμμένο
- αλευρι φαριν απ - 300 γρ.
- σοδα αναψυκτικο - 330 ml
- ελαιολαδο - για το τηγανισμα
Εκτέλεση
- Σε μπολ βαζουμε τον ξαλμυρισμενο και μαδημενο μπακαλιαρο (χωρις το δερμα το εχουμε αφαιρεσει πριν τον ξαλμυρισουμε).
- Προσθετουμε ολα τα μυρωδικα,
- ανακατευουμε καλα
- προσθετουμε την σοδα,
- λιγο λιγο το αλευρι μεχρι να εχουμε ενα πηχτο μιγμα,
- προσθετουμε και μπολικο πιπερι ανακατευουμε,σκεπαζουμε και το αφηνουμε στο ψυγειο τουλαχιστον μιση ωρα να ενωθουν καλα ολα τα υλικα.
- Ζεσταινουμε το λαδι μας σε αντικολλητικο τηγανι,παιρνουμε μια μια κουταλια
- και τις προσθετουμε στο τηγανι μας.
- Τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα ωραιο ξανθοροδοκοκκινισμενο χρωμα και απο τις δυο πλευρες.Αφαιρουμε απο το τηγανι τις μπακαλιαροκροκετες μας και τις βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περιττα λαδια
- και σερβιρουμε με ωραιοτατη βελουδινη σκορδαλια σαλατα εποχης,μπυριτσα παγωμενη η'ουζακι.