ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ!!!

Φανταστικες,μυρωδατες και γευστικοτατες μπακαλιαροκροκετες με πλουσια αρωματικα υλικα συνοδευομενες απο βελουδινη και πεντανοστιμη σκορδαλια. Δοκιμαστε τες!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • μπακαλιαρος 500 γρ. παστο φιλετο ξαλμυρισμενο και μαδημενο
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
    κρεμμυδια 3 φρεσκα μεγαλουτσικα ψιλοκομμενα
    ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    μαιντανο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    ντοματίνια 130 γρ. ψιλοκομμενα
    ουζο 1 σφηνακι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    αλευρι φαριν απ 300 γρ.
    σοδα αναψυκτικο 330 ml
    ελαιολαδο για το τηγανισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μπολ βαζουμε τον ξαλμυρισμενο και μαδημενο μπακαλιαρο (χωρις το δερμα το εχουμε αφαιρεσει πριν τον ξαλμυρισουμε).
  2. Προσθετουμε ολα τα μυρωδικα,
  3. ανακατευουμε καλα
  4.  προσθετουμε την σοδα,
  5. λιγο λιγο το αλευρι μεχρι να εχουμε ενα πηχτο μιγμα,
  6. προσθετουμε και μπολικο πιπερι ανακατευουμε,σκεπαζουμε και το αφηνουμε στο ψυγειο τουλαχιστον μιση ωρα να ενωθουν καλα ολα τα υλικα.
  7. Ζεσταινουμε το λαδι μας σε αντικολλητικο τηγανι,παιρνουμε μια μια κουταλια
  8.  και τις προσθετουμε στο τηγανι μας.
  9. Τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα ωραιο ξανθοροδοκοκκινισμενο χρωμα και απο τις δυο πλευρες.Αφαιρουμε απο το τηγανι τις μπακαλιαροκροκετες μας και τις βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περιττα λαδια
  10. και σερβιρουμε με ωραιοτατη βελουδινη    σκορδαλια σαλατα εποχης,μπυριτσα παγωμενη η'ουζακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Ιουλίου 2015