Με ενα κοφτερο μαχαιρι αφαιρουμε με προσοχη το δερμα του μπακαλιαρου,
τον κοβουμε σε μετρια κομματια το πλενουμε απο το αλατι και τοποθετουμε τα κομματια σε μπωλ γεματο με νερο.Μεχρι την αλλη μερα πουθα τον μαγειρεψουμε αλλαζουμε το νερο τουλαχιστον 4 φορες.Τοποθετουμε τα κομματια σε απορροφητικο χαρτι ωστε να φυγουν ολα τα νερα.
Σε ενα μπωλ ριχνουμε την μπυρα το αυγο,τα χτυπαμε με το συρμα,
και ριχνουμετο αλευρι σιγα σιγα μεχρι να δουμε εναν παχυρευστο χυλο,ριχνουμε το αναλογο αλατακι,πιπερακι και τον βαζουμε για 1 ωρα στο ψυγειο μεχρι να δεσει.
Στην συνεχεια βουταμε τα κομματια στο χυλο
και στην συνεχεια τα βαζουμε σε καυτο λαδι (δυνατη φωτια)στην αρχη και μετα σε μετρια φωτια.Προσεχουμε να πιασουν πρωτα κρουστα απο κατω και μετα να τα γυρισουμε.
Αφου τηγανιστουν τα βαζουμε σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι να φυγουντα περιττα λαδια και σερβιρουμε συνοδευοντας με σκορδαλια
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Μπακαλιαρος Τηγανητος με Κουρκουτι Φανταστικο
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ