ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!!

svg60
Μερίδες: 2 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • μπάμιες 500 γρ φρεσκιες
    κοτοπουλο 2 μεριδες (μπουτι η’στηθος)
    κρεμμυδι 1 ξερο μεγαλο ψιλοκομμενο
    σκορδο 3 σκ. ψιλοκομμενες
    ντοματες 3-4 μεγαλες ωριμες τριμμενες
    ντοματοχυμο Λιγο (συσκευασιας) 1 ποτηρακι κρασιου
    μαιντανο Λιγα φυλλα ψιλοκομμενα
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη λιγη
    ζαχαρη 1 πρεζα
    ξυδι 2 σφηνακια
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε το καπελακι-κοτσανι περιμετρικα της μπαμιας με ενα μαχαιρι,
  2. τις πλενουμε καλα και της αφηνουμε να στεγνωσουν απο τα νερα. Σε ενα τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο και ριχνουμε λιγες λιγες τις μπαμιες ανακατευοντας μεχρι να δουμε οτι δεν βγαζουν πλεον τα ενοχλητικα σαλια.
  3. Παιρνουμε ενα μικρο ταψακι βαζουμε τις μπαμιες,τις αλατιζουμε,η παιρνουμε 2 ατομικα πηλινα και μοιραζουμε τις μπαμιες και τις αφηνουμε στην ακρη.
  4. Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο,και σωταρουμε το κοτοπουλο καλα  απο ολες τις πλευρες,
  5. στην συνεχεα ριχνουμε κρεμμυδι και σκορδο τα σωταρουμε ολα μαζι καλα,
  6.  και σβηνουμε με το ξυδι.
  7. Αφηνουμε να εξατμιστει το ξυδι και ριχνουμε τις τριμμενες ντοματες,
  8. πιπερι,ριγανη,ζαχαρη νερακι μεχρι να σκεπαζει το κοτοπουλακι
  9.  και το αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να μαλακωσει το κρεας και πηξει η σαλτσουλα του. Τελος ριχνουμε το αναλογο αλατακι.
  10. Κατοπιν βαζουμε στο καθε πηλινο σαλτσουλα πανω απο τις μπαμιες 
  11. το κοτοπουλο και τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 βαθμους να ψηθουν για 1/2 ωρα με 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
  12. Αφου τα βγαλουμε γαρνιρουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο και συνοδευουμε με τυρι φετα και φρεσκο ζυμωτο ζεστο ψωμι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Αυγούστου 2011