Καθαριζουμε το καπελακι-κοτσανι περιμετρικα της μπαμιας με ενα μαχαιρι,
τις πλενουμε καλα και της αφηνουμε να στεγνωσουν απο τα νερα.Σε ενα τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο και ριχνουμε λιγες λιγες τις μπαμιεςανακατευοντας μεχρι να δουμε οτι δεν βγαζουν πλεον τα ενοχλητικα σαλια.
Παιρνουμε ενα μικρο ταψακι βαζουμε τις μπαμιες,τις αλατιζουμε,η παιρνουμε2 ατομικα πηλινα και μοιραζουμε τις μπαμιες και τις αφηνουμε στην ακρη.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο,και σωταρουμε το κοτοπουλο καλα απο ολες τις πλευρες,
στην συνεχεα ριχνουμε κρεμμυδι και σκορδο τα σωταρουμε ολα μαζι καλα,
και σβηνουμε με το ξυδι.
Αφηνουμε να εξατμιστει το ξυδι και ριχνουμε τις τριμμενες ντοματες,
πιπερι,ριγανη,ζαχαρη νερακι μεχρι να σκεπαζει το κοτοπουλακι
και τοαφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να μαλακωσει το κρεας και πηξει η σαλτσουλα του.Τελος ριχνουμε το αναλογο αλατακι.
Κατοπιν βαζουμε στο καθε πηλινο σαλτσουλα πανω απο τις μπαμιες
το κοτοπουλοκαι τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 βαθμους να ψηθουνγια 1/2 ωρα με 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
Αφου τα βγαλουμε γαρνιρουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο και συνοδευουμεμε τυρι φετα και φρεσκο ζυμωτο ζεστο ψωμι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ