Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε κατσαρολιτσα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι,
- ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη,δεν ανακατευουμε οταν παρει βραση.Μετραμε απο την αρχη βρασμου 7-8 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια,το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
- Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθουν,
- και σε μπολ χτυπαμε τα αυγα,
- προσθετουμε σιμιγδαλι χονδρο και ψιλο,την βανιλια ανακατευουμε
- και αφου εχουμε καθαρισει τις μπανανες τις βαζουμε στο μουλτι να πολτοποιηθουν και τις ριχνουμε στο μιγμα αυγων.
- Παιρνουμε 1 φλυτζανι τσαγιου ζεστο γαλα απο την κατσαρολα και το προσθετουμε στα αυγα ανακατευουμε καλα
- και ριχνουμε ολο το μιγμα μεσα στην κατσαρολα με το γαλα.
- Ανακατευουμε
- μεχρι να δουμε οτι η κρεμα μας επηξε.
- Αφαιρουμε απο την φωτια προσθετουμε την 1 κουταλια βουτυρο ανακατευουμε και αφηνουμε την κρεμα να κρυωσει.
- Απλωνουμε ολα τα φυλλα στον παγκο μας,
- εχουμε λιωσει απο πριν το βουτυρο και ειναι πλεον κρυο με πινελο αλειφουμε το πρωτο φυλλο το διπλωνουμε,
το αλειφουμε ξανα,
- βαζουμε 2 κουταλιες σουπας κρεμα,διπλωνουμε τα πλαινα προς τα μεσα
- και ξεκιναμε να το ρολαρουμε να παρει το σχημα φλογερας.
- Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο και τα υπολοιπα και τα αραδιαζουμε σε βουτυρωμενο ταψι το ενα διπλα στο αλλο,τα αλειφουμε απο πανω καλα με βουτυρο,
- ραντιζουμε με λιγο νερακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στην κατω σκαλα στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου μεχρι να παρουν πολυ καλα τα φυλλα μας πανω κατω ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
- Με το που θα τα βγαλουμε καθως θα ειναι ζεστα πασπαλιζουμε την σοκολατα για να λιωσει,
- και σιροπιαζουμε προσεχτικα ολα τα κομματια και τα αφηνουμε να πιουν το σιροπι,πασπαλιζουμε με κανελα.
Δεν τα σκεπαζουμε γιατι το φυλλο θα χασει την τραγανοτητα του.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Μαΐου 2014
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα