ΓΛΥΚΑ

ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ!!!

Ενα υπεροχο γλυκο  με τραγανο φυλλο κρουστας λουσμενο με σιροπι και νιφαδες σοκολατας και την υπεροχη αρωματικη κρεμα μπανανας πιστευω πως δεν θα σας αφησει και τοσο αδιαφορους.. Απολαυστε το!!!

svg40
Μερίδες: 16 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
    φυλλα κρουστας 16 για γλυκα
    βουτυρο 230-250 φρεσκο λιωμενο (κρυο)
    ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
    γαλα 1 λιτρο φρεσκο
    αβγα 2 ολοκληρα
    αβγα 3 κροκους
    σιμιγδαλι 59 γρ. χονδρο
    σιμιγδαλι 50 γρ. ψιλο
    βανιλια 1
    ζαχαρη 160 γρ.
    μπανανες 300 ml πολτο
    βουτυρο 1 κ.σουπας φρεσκο
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 350 γρ.
    νερο 250 ml
    χυμό λεμόνι Λιγες σταγονες
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    νιφαδες σοκολατας 100 γρ.
    κανελα Λιγη τριμμενη για πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε  ολα τα υλικα για το σιροπι,
  2. ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη,δεν ανακατευουμε οταν παρει βραση.Μετραμε απο την αρχη βρασμου 7-8 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια,το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
  3. Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθουν,
  4. και σε μπολ χτυπαμε τα αυγα,
  5. προσθετουμε σιμιγδαλι χονδρο και ψιλο,την βανιλια ανακατευουμε
  6.  και αφου εχουμε καθαρισει τις μπανανες τις βαζουμε στο μουλτι να πολτοποιηθουν και τις ριχνουμε στο μιγμα αυγων.
  7. Παιρνουμε 1 φλυτζανι τσαγιου ζεστο γαλα απο την κατσαρολα και το προσθετουμε στα αυγα ανακατευουμε καλα
  8.  και ριχνουμε ολο το μιγμα μεσα στην κατσαρολα με το γαλα.
  9. Ανακατευουμε
  10.  μεχρι να δουμε οτι η κρεμα μας επηξε.
  11. Αφαιρουμε απο την φωτια προσθετουμε την 1 κουταλια βουτυρο ανακατευουμε και αφηνουμε την κρεμα να κρυωσει.
  12. Απλωνουμε ολα τα φυλλα στον παγκο μας,
  13. εχουμε λιωσει απο πριν το βουτυρο και ειναι πλεον κρυο με πινελο αλειφουμε το πρωτο φυλλο το διπλωνουμε, το αλειφουμε ξανα,
  14. βαζουμε 2 κουταλιες σουπας κρεμα,διπλωνουμε τα πλαινα προς τα μεσα
  15.  και ξεκιναμε να το ρολαρουμε να παρει το σχημα φλογερας.
  16. Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο και τα υπολοιπα και τα αραδιαζουμε σε βουτυρωμενο ταψι το ενα διπλα στο αλλο,τα αλειφουμε απο πανω καλα με βουτυρο,
  17. ραντιζουμε με λιγο νερακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στην κατω σκαλα στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου μεχρι να παρουν πολυ καλα τα φυλλα μας πανω κατω ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
  18. Με το που θα τα βγαλουμε καθως θα ειναι ζεστα πασπαλιζουμε την σοκολατα  για να λιωσει,
  19.  και σιροπιαζουμε προσεχτικα ολα τα κομματια και τα αφηνουμε να πιουν το σιροπι,πασπαλιζουμε με κανελα. Δεν τα σκεπαζουμε γιατι το φυλλο θα χασει την τραγανοτητα του.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Μαΐου 2014