Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε κατσαρολα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και ριχνουμε τις μελιτζανες να τις σωταρουμε
για κανα 2 λεπτα σε μετρια φωτια πλεον,
- και κατοπιν ριχνουμε τον κιμα
- μεχρι να αλλαξει χρωμα,
- και στην συνεχεια ριχνουμε τα κρεμμυδια,σκορδο πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι πολυ καλα.
- Συμπληρωνουμε αλατι,πιπερι,κανελα,μοσχοκαρυδο,ζαχαρη
- ντοματακια
- και τελος τον δυοσμο,μαιντανο
- 1 νεροποτηρο νερο και αφηνουμε να σιγοβρασει
- μεχρι να εξατμιστουν τα υγρα και μεινει με την σαλτσουλα.
- Εχουμε βρασει τα μακαρονια τα εχουμε στραγγιξει και τα ριχνουμε παλι στην κατσαρολα μας,
- απο πανω ριχνουμε τον κιμα ανακατευουμε πολυ καλα,
- και αφου εχουμε ετοιμασει την μπεσαμελ
την ριχνουμε και αυτη στην κατσαρολα με τα μακαρονια και τον κιμα
- ανακατευουμε πολυ καλα
να ενωθουν ολα τα υλικα,
- και τα βαζουμε σε μετριο ταψι που το εχουμε λαδωσει εχουμε ριξει και την τριμμενη φρυγανια
- τα στρωνουμε καλα στο ταψι,ριχνουμε σε ολη την επιφανεια τριμμενη φρυγανια το τριμμενο τυρι
- και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 35-40 λεπτα μεχρι να κανει μια ωραια ροδοκοκκινη κρουστα.
- Αφηστε να κρυωσει λιγο ωστε να μπορεσετε να τα κοψετε σε κομματια για να μην σας διαλυθει.
Το μπερδεμα -ανακατεμα-μελιτζανα το εκανε πεντανοστιμο!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Οκτωβρίου 2012
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Μακαρονοσαλατα Ευκολη Πεντανοστιμη σε 5' Κρύα Σαλάτα Ζυμαρικών Γρηγορη Καλοκαιρινη Σαλατα
ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΚΙΜΑ