Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια λεκανη ριχνουμε το ηλιελαιο,τη βανιλια,τη ζαχαρη τη μαστιχα,
το ουζο η'το λικερ,ανακατευουμε την σοδα με το κρασι τα προσθετουμε
στα υπολοιπα υλικα,και ανακατευουμε με το χερι μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
- Προσθετουμε το αλευρι λιγο λιγο
- και ανακατευουμε εως οτου εχουμε
μια μαλακια και ευκολοπλαστη ζυμη που δεν κολλαει στο χερι.
- Στρωνουμε λαδοκολλα σε μια λαμαρινα,προθερμαινουμε το φουρνο στους 180
βαθμους,και παιρνουμε ενα μπαλακι ζυμης οσο ενα καρυδι,
- το πλαθουμε
και το πιεζουμε αναμεσα στις παλαμες να γινει πλακε.
- Βαζουμε 1 κομματι λουκουμι και 1 καρυδι,
- διπλωνουμε τη ζυμη
κλεινοντας μεσα τα υλικα,κανοντας το μπισκοτο μακροστενο και το βαζουμε στη λαμαρινα με το κλεισιμο της ζυμης προς τα κατω.
- Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα,και τα ψηνουμε για 30 λεπτα
περιπου μεχρι να χρυσισουν,δεν θα ροδισουν.
Τα βγαζουμε απο το φουρνο,αφηνουμε λιγο να κρυωσουν και τα πασπαλιζουμε με την αχνη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Ιανουαρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ