ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ!!! Μμμμμ…λουκουμι ειναι..

svg30
Μερίδες: 20 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • ηλιελαιο 1/2 ποτηρι νερου η’ελαιολαδο
    ζαχαρη 1/2 ποτηρι νερου
    λευκο κρασι 1/2 ποτηρι νερου
    μαστιχα 1/2 κ.γλυκου δακρυα ,κοπανισμενα
    ουζο 1 σφηνακι η’λικερ μαστιχας(εγω εβαλα λικερ μαστιχας)
    βανιλια 1
    σοδα 1/2 κ.γλυκου μαγειρικη
    αλευρι 5οο γρ.για ολες τις χρησεις,κοσκινισμενο
    λουκουμια 5 μεγαλα κομμενα στα 4(εγω εβαλα μικρα λουκουμακια κομμενα στα 2)
    καρυδια Λιγα (προαιρετικα) εγω εβαλα και ειναι τελειος συνδιασμος)
    ζαχαρη αχνη για πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια λεκανη ριχνουμε το ηλιελαιο,τη βανιλια,τη ζαχαρη τη μαστιχα, το ουζο η'το λικερ,ανακατευουμε την σοδα με το κρασι τα προσθετουμε στα υπολοιπα υλικα,και ανακατευουμε με το χερι μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
  2. Προσθετουμε το αλευρι λιγο λιγο
  3.  και ανακατευουμε εως οτου εχουμε μια μαλακια και ευκολοπλαστη ζυμη που δεν κολλαει στο χερι.
  4. Στρωνουμε λαδοκολλα σε μια λαμαρινα,προθερμαινουμε το φουρνο στους 180  βαθμους,και παιρνουμε ενα μπαλακι ζυμης οσο ενα καρυδι,
  5. το πλαθουμε και το πιεζουμε αναμεσα στις παλαμες να γινει πλακε.
  6. Βαζουμε 1 κομματι λουκουμι και 1 καρυδι,
  7. διπλωνουμε τη ζυμη κλεινοντας μεσα τα υλικα,κανοντας το μπισκοτο μακροστενο και το βαζουμε στη λαμαρινα με το κλεισιμο της ζυμης προς τα κατω.
  8. Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα,και τα ψηνουμε για 30 λεπτα περιπου μεχρι να χρυσισουν,δεν θα ροδισουν. Τα βγαζουμε απο το φουρνο,αφηνουμε λιγο να κρυωσουν και τα πασπαλιζουμε με την αχνη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Ιανουαρίου 2011