ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ!!!
Για να τρωτε χωρις τυψεις,αφου τα συγκεκριμενα
μπισκοτα περιεχουν αλευρι ντινκελ και μαυρη ζαχαρη.
Ειναι ευκολα γρηγορα, και νοστιμοτατα για να τα συνοδευετε με το καφεδακι σας.
Δοκιμαστε τα!!!
40
Μερίδες: 22 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
ελαιολαδο 1/2 κουπα ελαφρυ
αλευρι 1 1/2 κουπες ντινκελ περιπου
μαυρη ζαχαρη 3 κου.σουπας +λιγη για πασπαλισμα
μπεικιν παουντερ 2 κουτ.γλυκου
αβγα 1
κανελα 2 κουτ.σουπας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε λεκανιτσα ριχνουμε το ελαιολαδο με την μαυρη ζαχαρη και με το συρμα
προσπαθουμε οσο γινεται να την λιωσουμε.(δεν θα λιωσει εντελως αλλα αυτο δεν μας πειραζει.)
Στην συνεχεια προσθετουμε το μπεικιν,την κανελα και ανακατευουμε.
Κατοπιν προσθετουμε το χτυπημενο αυγο,
ανακατευουμε παλι,και στη συνεχεια προσθετουμε
σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε.
Την αφηνουμε λιγο να σταθει για 5-10 λεπτα.
Βαζουμε την ζυμη στον παγκο εργασιας μας και την ανοιγουμε σε παχος 1/2 εκ.
Με ενα μικρο φλυτζανακι του καφε κοβουμε τα μπισκοτα
και τα τοποθετουμε
σε στρωμενη λαμαρινα με λαδοκολλα,
τα πασπαλιζουμε με λιγη μαυρη ζαχαρη
και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα πανω κατω στους 180 βαθμους για 15 μονο λεπτα.
Τα βγαζουμε τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα τοποθετουμε στην μπισκοτιερα μας.(αν μεινουν)
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ
ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΣΙΝΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ