ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ!!!

Φανταστικα, μυρωδατα,και γευστικα μπισκοτακια μπουκιας,με γευση και αρωμα βουτυρου και γραβιερας με ελαχιστα υλικα θα σας κανουν να εθιστειτε... Απλα δοκιμαστε τα!!!

svg35
Μερίδες: 110 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • βουτυρο αγελαδος 250 γρ. σε θερμοκρασια δωματιου
    γραβιερα τριμμενη 200 γρ.
    αβγα 3 τεμ. (το 1 για αλειμμα) σε θερμοκρασια δωματιου
    Αλευρι για Ολες τις Χρησεις 410 γρ.
    πιπερι 1 τσιμπια
    αλατι ημιχονδρο για πασπαλισμα των μπισκοτων

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε για λιγο στον καδο του μιξερ το βουτυρο και προσθετουμε την τριμμενη γραβιερα σε μετρια ταχυτητα μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα.
  2. Κατοπιν προσθετουμε ενα ενα τα αυγα,και τοποθετουμε το εξαρτημα του γαντζου στο μιξερ για ζυμες.
  3. Ριχνουμε το αλευρι λιγο λιγο το πιπερι
  4.  μεχρι να μαζευτει το υλικο σε ζυμη.
  5. Αλευρωνουμε ελαφρα τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη και με τα χερια ζυμωνουμε 3-4 λεπτα,
  6. τυλιγουμε σε διαφανη μεμβρανη και τοποθετουμε την ζυμη στο ψυγειο για 1 ωρα.
  7. Κατοπιν την ανοιγουμε ακομα και με το χερι σε 4 χιλ.αφου την αφησουμε για λιγο να σταθει και να παρει θερμοκρασια δωματιου.Με ενα σφηνοποτηρακι κοβουμε μικρα δισκακια και τα τοποθετουμε σε λαμαρινες του φουρνου μας στρωμενες με λαδοκολλα.Αλειφουμε με αυγο τα μπισκοτακια,πασπαλιζουμε απο πανω  λιγο αλατι ημιχονδρο,
  8. και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδοκοκκινισουν ομοιομορφα.
  9. Τα αφαιρουμε απο τον φουρνο τα αφηνουμε να κρυωσουν τελειως και τα φυλαμε (αν μεινουν)  αεροστεγως κλεισμενα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Αυγούστου 2013