ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ!!!

Τελεια γλυκα παξιμαδακια που ταιριαζουν απολυτα με τον καφε μας,με λιγα και απλα υλικα που υπαρχουν στην κουζινα μας. Δοκιμαστε τα!!!

svg35
Μερίδες: 35 Κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • ελαιόλαδο 220 γραμμ. ελαφρύ ή σπορέλαιο
    ζάχαρη 220 γραμμ.
    αβγα 3
    βανιλια 1 κ.γλ. εκχύλισμα
    μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ.
    αλεύρι 200 γραμμ.
    φουντουκια 120 γραμμ. ψιλοκομμένα η’καρυδια οπως αναφερει η Αργυρω στην συνταγη της.Εγω προτιμησα τα φουντουκια.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη.
  3.  Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Ρίχνουμε και τη βανίλια.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
  5.  Τέλος προσθέτουμε τα φουντουκια.
  6. Βουτυρώνουμε καλά ένα ρηχό ταψάκι. Αδειάζουμε το μείγμα.
  7.  Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC στις αντιστάσεις για 25΄, να ροδίσει καλά.
  8. Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψημένο μείγμα σε φετάκια-παξιμαδάκια.
  9. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με την κομμένη πλευρά (φέτα) προς τα κάτω.
  10.  Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου στεγνώσουν καλά, περίπου 15΄-20΄.Εγω τα αφησα παραπανω..αναλογα τον φουρνο μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Ιουνίου 2013