ΓΛΥΚΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΟ-ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΑΣ!!!

Σαν χτες μου φαίνεται που άνοιξα δειλά δειλά το blogaκι μου...Εμπαινα σε διάφορα food blogs και έλεγα μεσα μου το πόσο πολύ θα ήθελα να κάνω και εγω κάτι παρόμοιο...να δημιουργήσω και να μοιραστώ με απλούς ανθρώπους όμορφες συνταγές.Η απόφαση πάρθηκε ξαφνικά και ομολογώ πως χωρίς τη βοήθεια του συζύγου στο τεχνικό κομμάτι,δε θα μπορούσα να πάω πολύ μακριά,οντας άσχετη με τεχνικά θέματα...Βλέπετε πως όσο το δικό μου μεράκι είναι η μαγειρική,άλλο τόσο το μεράκι του συζύγου είναι ότι έχει να κάνει με υπολογιστές!!!Ενώσαμε λοιπόν τα μεράκια μας,και το αποτέλεσμα το βλέπετε στην οθόνη σας... 3 ΧΡΟΝΙΑ!!!3 ολόκληρα χρόνια πέρασαν απο τη στιγμή που έθεσα σε λειτουργία το blogaκι μας!!!Η αλήθεια είναι οτι μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω το πόσο γρήγορα περάσαν όλα αυτα τα χρόνια!!!Και τι δεν έζησα σε αυτά τα 3 χρόνια...πόσες εμπειρίες έζησα,και το σημαντικότερο πόσες ριζικές αλλαγές επήλθαν στη ζωή μου!Και μέσα σε όλα αυτά έπαιρνα δύναμη απο την αίσθηση της δημιουργίας κάθε φορά που έφτιαχνα κάποιο φαγητό ή γλυκο...Ενας μόνιμος γλυκός μπελάς του τι συνταγή θα αναρτήσω,να τραβήξω φωτογραφίες απο κάθε στάδιο της προετοιμασίας,να κάνω μια όμορφη παρουσίαση,και πάνω απ όλα μια γλυκειά αγωνία για το αν θα αρέσει στους αναγνώστες μου... Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια έμαθα πολλά και έζησα κάποιες καλές,αλλα και άσχημες καταστάσεις...Ελαβα αγάπη και αναγνώριση απο τον απλό κόσμο(στον  οποίο συγκαταλέγομαι και εγώ φυσικα),αλλα είδα και τη βρωμιά,την υποκρισία και την ψευτιά που υπάρχει στον κόσμο του food blogging !!!Δεν θέλω να αναφερθώ παραπάνω σε αυτό γιατί δεν αξίζει,άλλωστε οι θέσεις μου είναι γνωστές και εκείνοι/ες που πρέπει τις ξέρουν!!!Το blog φτιάχτηκε αφενός για να διοχετεύσω την αγάπη μου προς τη μαγειρική και αφ ετέρου για να δώσω κάποιες λύσεις στην απλή νοικοκυρά που θέλει να φτιάξει ένα διαφορετικό φαγάκι για την οικογένειά της.Αυτός ηταν πάντοτε ο μοναδικός μου στόχος,και αυτός θα συνεχίσει να είναι!!! Θέλοντας να γιορτάσω λοιπόν τα 3 χρόνια της δημιουργίας του blog αλλα συγχρόνως και τα γενέθλιά μου,σας κερνάω σήμερα μια εύκολη και οικονομική τουρτίτσα και σας λέω μέσα απο την καρδιά μου ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε και με στηρίζετε με την επίσκεψή σας!!!

svg45
Μερίδες: 15 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
    αβγα 4
    ζαχαρη 1 φλ.τσαγιου
    φαρινα 1 1/2 φλ.τσαγιου
    κακαο 2 κ.σουπας
    κουβερτουρα 75 γρ.
    βουτυρο 95 γρ.λιωμενο κρυο
    μπισκοτα 1/2 φλ.τσαγιου τριμμενα πτι.μπερ
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    νερο 1 ποτηρι
    κακαο 5 κ.γλυκου
    ζαχαρη 8 κ.γλυκου
    σιροπι 3 κ.σουπας απο γλυκο κουταλιου
    κονιακ λιγο
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 φακ. Γιωτης με γευση σοκολατας
    μπισκοτα 1 φλ.τσαγιου τριμμενα
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    κρεμα γαλακτος 200 ml με 35%
    κουβερτουρα 250 γρ.σοκολατα
    βουτυρο 1 κ.γλυκου
    αλατι 1 πρεζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη
  2. και τα χτυπαμε μεχρι να γινουν μια αφρατη κρεμα.
  3. Κοσκινιζουμε το αλευρι με το κακαο
  4.  και τα ριχνουμε στην κρεμα.
  5. Ανακατευουμε απαλα με σπατουλα,
  6. ριχνουμε το κρυο και λιωμενο βουτυρο
  7. μαζι με την λιωμενη και κρυα σοκολατα
  8. προσθετουμε τα τριμμενα μπισκοτα
  9. ανακατευουμε απαλα, και αλειφουμε μια φορμα  22 εκ.καλα
  10.  και στρωνουμε στον πατο της λαδοκολλα.
  11. Ριχνουμε το μιγμα μας και κοιταμε να ειναι ομοιομορφα στρωμενο παντου,και ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους για 30-35 λεπτα.
  12. Αφου ψηθει το αφηνουμε 10 λεπτα να σταθει το αναποδογυριζουμε και το βαζουμε σε σχαρα να κρυωσει εντελως.
  13. Κατοπιν ετοιμαζουμε το σιροπι.Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολακι και τα βραζουμε για 10 λεπτα.(προσοχη γιατι φουσκωνει χαμηλωστε την θερμοκρασια) και αφηστε το να κρυωσει εντελως.
  14. Στην συνεχεια φτιαχνουμε την κρεμα σοκολατα βασει τις οδηγιες χρησεις της συσκευασιας και αφου ετοιμαστει ριχνουμε τα τριμμενα μπισκοτα ανακατευουμε απαλα με σπατουλα και την  βαζουμε  στο ψυγειο να κρυωσει.
  15. Ετοιμαζουμε και την γκαναζ,βαζοντας την κρεμα γαλακτος στην φωτια να ερθει σε σημειο βρασμου και κατοπιν την ριχνουμε σε μπολ οπου εχουμε κοψει σε μικρα κομματια την κουβερτουρα την αφηνουμε 1 λεπτο να σταθει
  16. και με το συρμα ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η σοκολατα.
  17. Κατοπιν ριχνουμε το βουτυρο το αλατι και ανακατευουμε πολυ καλα
  18.  μεχρι να δουμε οτι γυαλιζει,και την αφηνουμε να κρυωσει.
  19. Ξεκιναμε την συναρμολογηση τουρτας.Με μεγαλο ψωμομαχαιρο κοβουμε προσεχτικα στην μεση το παντεσπανι(2 δισκους).
  20. Τοποθετουμε σε πιατελα τον ενα δισκο τον σιροπιαζουμε πολυ καλα
  21.  και στρωνουμε την κρεμα ομοιομορφα.
  22. Σκεπαζουμε με τον αλλο δισκο ,επισης τον σιροπιαζουμε πολυ καλα,
  23.  και καλυπτουμε με την σοκολατα γκαναζ ομοιομορφα την τουρτα μας.Στολιζετε την τουρτα οπως θελετε εσεις και την βαζετε στο ψυγειο να παγωσει.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 5 Ιουλίου 2013