ΠΙΤΕΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ!!!

Η αλμυρή εκδοχή της μπουγάτσας και εξίσου αγαπημένη γεύση. Αφράτη, µε κρέμα που ξεχειλίζει και θεοτράγανα φύλλα, θα χαλάσει κόσμο σε πάρτι για μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να ετοιμάσετε την μπουγάτσα µία μέρα πριν το πάρτι και να την ψήσετε λίγη ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας.

svg45
Μερίδες: 20 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • φυλλο κρουστας 1 πακέτο (450 γραµµ.)
    ελαιολαδο 1/2 φλ. τσαγιού για τα φύλλα
    βουτυρο 80 γραµµ.
    σιμιγδαλι 200 γραµµ. ψιλό
    γαλα 1 λίτρο φρέσκο
    φετα 1 κιλό θρυμματισμένη
    αβγα 2
    αβγα 2 κρόκους
    πιπερι φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι
  3. και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  4. Προσθέτουμε το γάλα
  5. και ανακατεύουμε
  6. μέχρι να δέσει η κρέμα.
  7. Αφού δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους,
  8. ανακατεύοντας µε σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  9. Τέλος προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε. Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση.
  10. Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα, 36 εκ. Το λαδώνουμε ελαφρά.
  11. Στρώνουμε τα εννέα φύλλα, λαδώνοντας τα ένα ένα, ακτινωτά στο ταψί (να περισσεύουν έξω αρκετά).
  12. Κομματιάζουμε ένα φύλλο και το ρίχνουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε καλά
  13. και απλώνουμε τη γέμιση στα στρωμμένα φύλλα.
  14. Γυρίζουμε προς τα μέσα (πάνω στη γέμιση) τα φύλλα που εξέχουν.
  15. Από πάνω στρώνουμε λαδώνοντας ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, μπήγοντας τις άκρες τους κάτω από την μπουγάτσα (όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο).
  16. Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200 οC στις αντιστάσεις για περίπου 40΄, να ροδίσει καλά.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Ιανουαρίου 2012