ΓΛΥΚΑ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ…ΟΝΕΙΡΟ!!!

Εβδομαδα της Τυρινης,και ειπα να φτιαξω μπουγατσουλα και να την μοιραστω μαζι σας...

svg90
Μερίδες: 12 κομματια
Μέτριο

Συστατικά

  • φυλλο κρουστας 1 πακετο η’ βηρυτου
    γαλα 1 1/2 λιτρο φρεσκο
    σιμιγδαλι 200 γρ ψιλο (μετρημενο ειναι 1 φλ.τσαγιου και 2 κ.σουπας γεματες)
    βουτυρο 2 κ.σουπας (55 γρ.)
    ζαχαρη 1 φλ.τσαγιου (200γρ)
    βανιλια 2
    αλατι 1 τσιμπια
    βουτυρο λιωμενο για τα φυλλα 150 γρ.
    Για πασπαλισμα
    κανελα
    ζαχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα,το σιμιγδαλι,
  2. τη ζαχαρη,τις βανιλιες,το αλατι,
  3. και τα αφηνουμε να βρασουν σε μετρια φωτια ανακατευοντας συνεχως
  4. μεχρι να γινει λεια η κρεμα και να πηξει.
  5. Αποσυρουμε απο την φωτια και προσθετουμε το βουτυρο ανακατευουμε και το αφηνουμε στην ακρη.
  6. Βουτυρωνουμε ενα ταψι και στρωνουμε τα 4 φυλλα κατω βουτυρωνοντας τα ενα ενα,
  7. αδειαζουμε στην συνεχεια την κρεμα
  8.  και την απλωνουμε να παει παντου ομοιομορφα.
  9. Στην συνεχεια βαζουμε αλλα 4 φυλλα απο πανω επισης βουτυρωμενα ενα ενα γυριζουμε τα φυλλα που εξεχουν προς τα μεσα 
  10. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30-40 λεπτα στην μεσαια σκαλα η'προτελευταια. Οταν την βγαλουμε απο το φουρνο την κοβουμε και πασπαλιζουμε με αχνη και κανελα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Φεβρουαρίου 2011