Αφρατες,αερινες μπουκιτσες απο σιροπιασμενο παντεσπανι,σαντιγι
και ελαφρα καβουρντισμενο φιλε αμυγδαλου μεσα και εξω.
Απλα πεντανοστιμες!!!
Απολαυστε τις!!!
Μερίδες: 35 Κομμάτια
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
αλευρι φαριν απ 175 γρ. κοσκινισμενο
ζαχαρη 145 γρ.
αβγα 5
βανιλια 2
ξυσμα λεμονιου 1 κ.γλυκου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ζαχαρη 100 γρ.
νερό 100 ml
χυμό λεμόνι 2-3 σταγονες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Γκαρνι ζαχαροπλαστικης 1 φακ. με αρωμα βανιλιας
γαλα 200 ml κρυο
αμυγδαλο 150 γρ.φιλε για την γεμιση ελαφρα καβουρντισμενο
αμυγδαλο 150 γρ.φιλε για την επικαλυψη ελαφρα καβουρντισμενο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπαμε με το μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη
μεχρι να γινουν μια αφρατη κρεμα.
Κατοπιν προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι με τις βανιλιες το ξυσμα λεμονιου
και ανακατευουμε απαλα να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Σε ταψακι Νο24 στρωνουμε λαδοκολλα και ριχνουμε το μιγμα.
Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20 λεπτα.
Βραζουμε τα υλικα για το σιροπι για 2 ακριβως λεπτα απο την ωρα που θα αρχισει να κοχλαζει,και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
Χτυπαμε τα υλικα για την σαντιγι για 5 ακριβως λεπτα.
Αφου ψηθει το παντεσπανι το αφηνουμε να σταθει για λιγο αφαιρουμε την λαδοκολλα και περιμενουμε να κρυωσει εντελως.
Στην συνεχεια με τα χερια μας το κοβουμε σε ακανονιστα κομματια.
Με ενα κουταλι ριχνουμε λιγο λιγο το κρυο σιροπι στο παντεσπανι ανακατευοντας να παει παντου το σιροπι μεχρι να τελειωσει.
Κατοπιν προσθετουμε την σαντιγι ανακατευουμε
και τελος προσθετουμε τα αμυγδαλα.
Ανακατευουμε και παλι.
Παιρνουμε με τα χερια μας απο λιγο μιγμα και το πλαθουμε στρογγυλο σαν κεφτε στο μεγεθος και κατοπιν το κυλαμε στο αμυγδαλο.
Το βαζουμε μεσα σε καραμελοχαρτο και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσει το μιγμα μας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ