ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ!!!

Μμμμ...τελειος μεζες,πεντανοστιμο ορεκτικο!!!

svg60
Μερίδες: 15 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • μελιτζανες 4 φλάσκες (εγω εβαλα τσακωνικες)
    φέτα 1/2 κιλό σκληρή
    αυγά 2
    φρυγανιά 100 γραμμ. τριμμένη
    αλεύρι 100 γραμμ.
    αλάτι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε (κατά μήκος) σε μακριές φέτες 0,5 εκ. και τις αφήνουμε σε μπολ με κρύο νερό να τις σκεπάζει για 10΄.
  2.  Στη συνέχεια τις στύβουμε με τα χέρια και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  3. . Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο, ίσα να μαραθούν (ή τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο C για 10΄).
  4. . Κόβουμε τη φέτα σε μπαστουνάκια και τυλίγουμε κάθε ένα από αυτά με μία φέτα μελιτζάνας σε ρολό. 
  5. Στη συνέχεια χτυπάμε τα 2 αυγά με αλατοπίπερο.
  6. . Πανάρουμε ένα ένα μπουρεκάκι στο αλεύρι,
  7.  το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό
  8.  και τέλος στη φρυγανιά.
  9.  Στη συνέχεια τα αφήνουμε στο ψυγείο αραδιασμένα σε λαδόκολλα για 30΄, να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
  10.  Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, 3΄ περίπου την κάθε πλευρά.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Αυγούστου 2011