ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ!!!
Ένας άλλος τρόπος για να μαγειρέψουμε μπριζόλες. Σάλτσα πεντανόστιµη µε κρασί και δεντρολίβανο που παραπέμπει σε κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Συνοδέψτε το κρέας µε πουρέ πατάτας ή ρύζι. Είναι απλά τέλειο!
40
Μερίδες: 5 άτομα
Μέτριο
Συστατικά
μπριζολα 10 χοιρινές
ελαιολαδο 4 κ.σ.
κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκοµµένο
σκορδο 1 σκελίδα
πελτε ντοματας 1 κ.σ.
κοκκινο κρασι 1/2 φλ. τσαγιού
ζωμος 1 φλ. τσαγιού κρέατος ή κότας
ντοματακια κονκασε 1 συσκευασία (400 γραµµ.)
δεντρολιβανο 1 κλαδάκι φρέσκο
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.
Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να µαραθεί το κρεµµύδι.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό, περίπου 5΄.
Προσθέτουμε τα ντοµατάκια,
το ζωμό
και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45΄
μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.
Σερβίρουμε µε πουρέ πατάτας. Περιχύνουμε τον πουρέ µε σάλτσα, να ποτίσει καλά.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΑΡΝΙ ΣΟΥΒΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ