ΚΕΙΚ

BROWNIES BY STELIOS PARLIAROS

svg30
Μερίδες: 10 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • κουβερτουρα 300 γρ
    βουτυρο 160 γρ
    αυγα 4
    ζαχαρη 300 γρ
    αλευρι 200 γρ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Λιωνουμε την κουβερτουρα με το βουτυρο μαζι σεν μπεν μαρι.
  2.  
  3.  
  4. Χτυπαμε τη ζαχαρη με τα αυγα μαζι στον καδο του μιξερ,εως οτου 
  5. αφρατεψουν
  6.  
  7.  
  8. .Ενσωματωνουμε τη λιωμενη κουβερτουρα με το βουτυρο
  9. στα χτυπημενα αυγα,
  10.  
  11. ανακατευοντας απαλα με μια σπατουλα.
  12. Προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι,συνεχιζοντας το ανακατεμα.
  13.  
  14.  
  15. Βουτυρωνουμε και ζαχαρωνουμε μια φορμα του κεικ 10χ27 εκ.περιπου,
  16. αδειαζουμε το μειγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα.
  17.  
  18. Το κεικ πρεπει να βγει μαλακο.Αφηνουμε να κρυωσει ελαφρως και ξεφορμαρουμε.
  19. Τον φουρνο μας πρωτα τον εχουμε προθερμανει στους 200 βαθμους.
  20. Εαν προτιμουμε η σοκολατα στο κεντρο του κεικ να ειναι μαλακη,
  21. μπορουμε πριν το σερβιρουμε να το ζεστανουμε για λιγο στον φουρνο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Σεπτεμβρίου 2010